HR: O zabrani abortusa posle izbora

Izvor: B92, 06.Jun.2011, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: O zabrani abortusa posle izbora

Zagreb -- Katolička crkva ima pravo da se zalaže za zabranu abortusa i da to predlaže, ali je na demokratski izabranim institucijama da o tome donesu odluku.

"U proceduru nije došao nikakav službeni zahtev, ali teško je o tom pitanju zauzimati neki isključiv stav", rekao je Bebić u emisiji "S Markovog trga" na Hrvatskom radiju.

On je dodao da se on zalaže za život, jer je to humano i moralno, ali da postoje i neki izuzeci u koje nije želeo detaljnije da ulazi. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Za reviziju zakona o abortusu založio se juče krčki biskup Valter Župan na verskom obredu pred papom Bendiktom XVI i 200.000 vernika na zagrebačkom hipodromu, tvrdeći da bi političari trebalo da slušaju glas katoličkih vernika koji su u Hrvatskoj velika većina.

Bebić je najavio da će zasedanje Sabora trajati do 15. jula, pošto je ostao veliki broj nerazmotrenih tačaka.

"U saborsku proceduru nije došao zahtev za ukidanje kabineta bivšeg predsednika Stjepana Mesića", rekao je Bebić i dodao da takvi kabineti postoje svuda u svetu, ali da će se, ako zahtev dodje, o njemu raspravljati.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Odluku o zabrani abortusa donose institucije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jun.2011, 09:55

Predsjednik hrvatskog Sabora Luka Bebić izjavio je da katolička crkva ima pravo da se zalaže za zabranu abortusa i da to predlaže, ali je na demokratski izabranim institucijama da o tome donesu odluku. U proceduru nije došao nikakav službeni zahtjev, ali teško je zauzimati neki isključiv stav...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.