Dodik: Želimo da BiH bude poštovana u procesu evrointegracija

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Želimo da BiH bude poštovana u procesu evrointegracija

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da konsenzus BiH po pitanju puta u EU nije upitan, ali da je potrebno da BiH u tom procesu bude poštovana.
"Problemi koje ima EU i poruke koje dobijamo, koje i ne razumemo potpuno, polako ali sigurno smanjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naše poverenje u taj proces. Zato je ovo veoma važna godina po tom pitanju. Evropa jeste nešto što želi BiH, ali mi želimo da BiH bude uvažena", rekao je Dodik na božićnom prijemu u Istočnom Sarajevu, prenosi sarajevski portal Kliks.

On je dodao da nije siguran da BiH može da razume tako dugo čekanje za proces članstva u EU.
"Pročitao sam da 16 trenutnih zemalja članica EU ne bi bile članice da su prolazile sve procedure i procese koji su zadati BiH. Moja poruka Evropi je – nemojte nas umoriti od toga. Nemojte dozvoliti da zbog proceduralnih razloga i vaših velikih očekivanja budemo umorni", zaključio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dodikova poruka EU: Nemojte da nas umorite

Izvor: B92, 10.Jan.2020

Sarajevo -- Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da konsenzus BiH po pitanju puta u EU nije upitan, ali da je potrebno da BiH bude poštovana..."Problemi koje ima EU i poruke koje dobijamo, koje i ne razumemo potpuno, polako ali sigurno smanjuju naše poverenje u taj proces. Zato...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.