Dodik: Istrajaćemo da premijer Srpske bude iz SNSD-a

Izvor: RTS, 08.Okt.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Istrajaćemo da premijer Srpske bude iz SNSD-a

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i izabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, izjavio je da će ta stranka istrajati na tome da premijer Republike Srpske bude iz te stranke.
Milorad Dodik je rekao da će se založiti za formiranje "srpskog bloka" na nivou BiH, ukoliko ljudi iz opozicije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to budu želeli.

Dodik je na konferenciji za novinare, koju je prenosio RTRS, rekao da je zadovoljan postignutim rezultatom u samoj Banjaluci, ali da ne krije da je SNSD očekivao bolji rezultat.
Čudi ga, rekao je, što je Dragan Mektić, ministar bezbednosti BiH iz SDS-a, uopšte izabran na neku funkciju ako se zna da je upravo čovek iz te stranke ispaljivao zolju u Banjaluci.
Kao apsolutni uslov da uđe u zgradu Predsedništva BiH, Dodik je istakao da je to zastava Republike Srpske, te dodao da veruje da je kompromis o tome moguć.
"Formiraću tim koji će se baviti pravilnicima koji se tiču srpskih predstavnika u Sarajevu jer, između ostalog, neću dozvoliti da u Predsedništvu BiH ne bude zastave Republike Srpske", istakao je Dodik.
Mladena Ivanića je, kaže, pobedio u izbornoj trci za Predsedništvo BiH, jer se njegov protivkandidat dok je bio na toj funkciji nije na pravi način borio za interese Republike Srpske.
Dodik je govorio i o "slučaju Dragičević" i istakao da stoji na raspolaganju sa željom da se dođe do istine.
"Ali to se utvrđuje u Tužilaštvu", zaključio je Dodik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DODIK: Istrajaćemo da premijer Republike Srpske bude iz SNSD (VIDEO)

Izvor: Kurir, 08.Okt.2018

BANJALUKA - Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i izabrani srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, izjavio je danas da će ta stranka istrajati na tome da premijer Republike Srpske bude iz te stranke.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.