Izvor: B92, 10.Jan.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CG: Formirani timovi za evakuaciju

Podgorica -- Na poplavljenim područjima očekuje se stabilizacija stanja, jer je kiša prestala da pada, a vetar je stao, kaže pomoćnik ministra Zoran Begović.

Prema njegovim rečima, timovi za eventualnu evakuaciju stanovništva su spremi, ali za sada nema takvih zahteva. Timovi za evakuaciju formirani su za Rijeku Crnojevića, Žabljak Crnojevića, Zetu i za priobalno područje Bojane, u opštini Ulčinj. Ugroženom stanovništvu hranu dostavlja vojska u čamcima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je objasnio da je nivo vode reke Bojane sada tri-četiri centimetra niži nego jutros, a da je na Skadarskom jezeru nekoliko cenntimetara viši, što je, kako je rekao, i bilo očekivano.

Kako su javili podgorički elektronski mediji, čitava Ada Bojana je pod vodom, a kiša koja pada neprestano praćena je jakim južnim vetrom koji diže nivo mora, što ne dozvoljava reci Bojani da se ulije u njega.

Javno preduzeće "Željenička infrastruktura CG" ustupiće delove železničkih stanica i magacina u Zeti, Golubovcima i Virpazaru za eventualnu evakuaciju ljudi i stvari iz najugroženijih područja zahvaćenih poplavom.

Podgorička gradska uprava najavila je novčanu pomoć u saniranju štete na poplavljenom području. Kako je juče javio Radio Kotor, kiša i snažni jugo, podigli su nivo mora koje je potopilo nekoliko desetina barki.

Pod vodom je ostao i jedan broj ponti na obali i starom gradu, gde je i kretanje veoma otežano.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Begović: Bolja situacija u poplavljenim područjima Crne Gore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2010

Situacija u delovima Crne Gore pogođenim poplavama bolja je nego prethodnih dana, rekao je danas pomoćnik crnogorskog ministra unutrašnjih poslova za vanredne situacije Zoran Begović. "Situacija je bolja nego prethodnih dana. Stali su kiša i južni vetar, a i sneg je pao na severu tako da nema...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.