Izvor: B92, 10.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Karađorđević kod Mesića

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić primio u privatnu posetu Aleksandra Karađorđevića i njegovu suprugu Katarinu.

U saopštenju se navodi da su razgovarali o stanju u regionu, Srbiji i Hrvatskoj i o odnosima dveju zemalja. Karađorđević je rekao predsedniku Mesiću da ankete pokazuju da 28 odsto građana Srbije podržava uspostavljanje monarhije koju bi prihvatilo više od 50 posto građana, kada bi bili uvereni da je to u interesu zemlje.

U nastavku boravka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Zagrebu Karađorđević je posetio Mitropoliju Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i susreo se sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim i cele Italije Jovanom Pavlovićem.

Karađorđević je posetio i jevrejsku opštinu u Zagrebu i razgovarao sa zagrebačkim rabinom Zvi Eliezer Alonijem, a sastao se i sa muslimanskim verskim vođom, muftijom Ševkom Omerbašićem.

Aleksandar Karađorđević posetio je i srpsko kulturno društvo "Prosvjeta", u kojem je, sa predsednikom društva Čedomirom Višnjićem, predsednikom Srpskog narodnog vijeća Miloradom Pupovcem i predsednikom Samostalne demokratske srpske stranke Vojislavom Stanimirovićem razgovarao o položaju i problemima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.