A kako su komšije dočekale Novaka

Izvor: Mondo, 01.Jan.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A kako su komšije dočekale "Novaka"

Nova godina veselo je dočekana u regionu, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji... na trgovima uz vatromet, u restoranima, ali i u kućnoj atmosferi.

Veselo i uz vatromet mnogobrojni Zagrepčani i turisti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, gde je sa sugrađanima poslednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.

Dobrom raspoloženju na centralnom zagrebačkom trgu, na kojem su se okupile hiljade građana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pogodovala je i povoljna temperatura vazduha, koja se kretala oko nula stepeni Celzijusa, a dodatno je atmosferu zagrejao petominutni vatromet koji je započeo tačno u ponoć.

Na organiziranom dočeku na glavnome zagrebačkom trgu građane je zabavljala poznata pevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.

Nova godina dočekana je na još nekoliko mesta u u Zagrebu, uz raznovrstan program.

Više hiljada Riječana već tradicionalno je novu 2016. dočekalo na Korzu, ovoga puta uz muziku riječke grupe Moskva i Nenu Belana & Fiumense, čestitke i najbolje želje svima je u ponoć s pozornice uputio gradonačelnik Vojko Obersnel, a zabava do jutarnjih sati nastavila se uz hitove Hladnog piva.

Novu 2016. godinu građani BiH su uglavnom dočekali u porodičnoj atmosferi, ali je u nekim gradovima doček organizovan i pod vedrim nebom.

Osim u ugostiteljskim objektima Banjalučani su se veselili i na Trgu Krajine.

Banjalučane su na Trgu zabavljali domaći izvođači: "Mundens" i Vanja Mišić, Krajiški trubači, pop grupa "Nair" te "Kombajn kvartet" i Slađana Zrnić.

Uz poliicju u Sarajevu

Inače, sinoćnje događaje obezbeđivao je veliki broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Takođe, saobraćaj je privremeno bio obustavljen u centralnom delu grada, dok policija vozila preusmerava na alternativne ulice.

Dolazak 2016. godine simbolično je u ponoć najavio vatromet.

Hiljade Sarajlija i turista prisustvovalo je javnom dočeku 2016. godine organizovanom sinoć na Trgu dece Sarajeva gde je upriličen vatromet i bogat muzičko-zabavni program.

Javni doček pod motom "Idemo ludo, idemo jako u novu, 2016. godinu!" okupio je mnogobrojne Sarajlije i turiste koji su uživali u muzici i plesu uprkos niskoj temperaturi vazduha. Dobra atmosfera u centru grada "odevenog" u praznično ruho kulminirala je u ponoć kada je upriličen vatromet.

Program je počeo u 21 sat kada je okupljene zabavljala sarajevska grupa "Radarska kontrola". Atmosferu je dodatno zagrejala i grupa "Zoster" te pevač Amel Ćurić koji je s prisutnima i odbrojavao zadnje sekunde 2015. godine.

Dočeka Nove godine na otvorenom u Trebinju nije bilo, ali su se ugostitelji pobrinuli da ponuda bude prvoklasna.

Širom Crne Gore organizovan je doček nove 2016. na gradskim trgovima.

Nakon višegodišnje pauze, na podgoričkom Trgu Republike organizovan je doček Nove godine, na kome su publiku zabavljali Hari Mata Hari i Željko Joksimovic.

Na početku proslave dočeka 2016. godine u Podgorici nastupio je bend "Highway". Nakon njihove svirke, dva sata kasnije,  koncert Harija Varešanovica, posetioce je uveo u 2016. Ulazak u Novu godinu obeležen je velikim vatrometom.

 Publika u Budvi uživala u pesmama Zdravka Čolića na Trgu ispred Starog grada, navode crnogorski mediji.

U Budvi novogodišnji koncert počeo nastupom cetinjskog pop sastava Perper.

Na glavnom hercegnovskom Trgu Nikole Đurkovica, novogodišnji program počeo  igrokazom za najmlađe, a u prve minute Nove godine Novljane i goste uveli su Tonci Huljic i njegov "Madre Badeša" sastav.

Novogodišnji program u Kotoru, pod parolom "Od Božica do Božica", počeo je 22. decembra nizom programa namjenjenjih najmladima, a "kruna" svega bila je na glavnom gradskom Trgu od oružja. Tu su publiku su zabavljala tri benda - "The Bestbeat", "Artan Lili" i "Sacri Cuori".

Publiku u Baru zabavljale su grupe "Legende" i "Galija".

U Kolašinu nije bilo koncerata na gradskom trgu, ali je doček organizovan u brojnim hotelima i restoranima. Ono što ne ide na ruku ljubiteljima planine je činjenica da nema snega u tom gradu.

Većina Slovenaca je najluđu noć proslavila na otvorenom, a u mnogim mestima je ponoć obeležio vatromet.

U glavnom gradu Ljubljani je Novu godinu dočekaln nekoliko desetina hiljada ljudi među kojima i brojni turisti, posebno iz susedne Italije.

Na ljubljanskom Kongresnom trgu su ih zabavljale muzičke grupe Muf, Tabu i Učiteljice, na Pogačarjevom trgu ansambli Petan i Face sa slovenačkom popularnom i narodno-zabavnom muzikom, dok su na Mestnem (gradskom) trgu zabavne melodije izvodili poznati pevači i muzičke grupe.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nova godina veselo dočekana u Hrvatskoj, BiH,Crnoj Gori

Izvor: Studio B, 01.Jan.2016

Nova godina veselo je dočekana u regionu, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, na trgovima uz vatromet, u restoranima, ali i u kućnoj atmosferi...Veselo i uz vatromet mnogobrojni Zagrepčani i turisti dočekali su Novu godinu na Trgu bana Josipa Jelačića, gde je sa sugrađanima poslednje...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.