Tramp se vraća na društvene mreže

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Feb.2022, 11:52

Tramp se vraća na društvene mreže

Truth Social, društvena mreža Donalda Trampa je dostupna u Apple-ovoj internet prodavnici, što predstavlja novi medijski kanal bivšeg republikanskog predsednika nakon što mu je prošle godine zabranjen pristup drugim internet platformama.

Aplikacija je postala dostupna za preuzimanje nakon ponoći po američkom vremenu te se automatski instalirala na Apple uređajima korisnika koji su se pridružili, a dostupna je >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << i za korisnike Androida.

Interfejs aplikacije, koja se na mobilnim uređajima pojavljuje pod imenom MAGA Hub, kopija je Instagrama, pa se na njoj mogu deliti ‘priče’ i klasične objave.

Novim korisnicima se tako pri ulasku na aplikaciju, koja se na mobilnim telefonima pojavljuje pod nazivom MAGA Hub po Trampovom sloganu „Make America Great Again” („Učinimo Ameriku ponovno velikom”) pojavljuju objave protiv nošenja zaštitnih maski, one o aktuelnom predsedniku Joeu Bidenu kao „komunističkom pedofilu” ili one koje slave brazilskog čelnika Jaira Bolsonara.

Hteli su da nas zakopaju ali nisu znali da smo seme, napisala je jedna korisnica nove društvene mreže na kojoj ima i nepolitičkih objava, poput slika pasa. Za sada se na njoj ne može pronaći zvanični profil samog bivšeg predsednika.

Prvi komentari korisnika baš i nisu preterano optimistični. Na Googl-e Play-u i AppStore-u mogu se pronaći komentari kako se aplikacija često ruši, ima problema s obradom fotografija, a neki korisnici vide samo svoje objave. Ali uprkos tome, prema podacima s GooglePlaya, već ju je preuzelo više od 100 hiljada korisnika, dok za AppStore podaci još nisu dostupni.

Trampu je zabranjen pristup Twitter-u, Facebook-u i YouTube-u nakon upada njegovih pobornika u Kapitol 6. januara 2021 te optužbi da ih je on na to podstakao.

Trampovu kompaniju koja upravlja aplikacijom predvodi bivši republikanski zastupnik Devin Nunes, a ona je poslednja kompanija koja se pozicionira kao zagovornik slobode govora i želi da privuče korisnike koji smatraju da se njihov glas blokira na postojećim društvenim mrežama.

Kompanija planira da izađe na njujoršku berzu, a već je prikupila više od milijardu dolara privatnih investitora.

Izvor: Zimo

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Trampova aplikacija "Istina" dostupna korisnicima

Izvor: VOA, 21.Feb.2022

Aplikacija za društvene mreže "Istina", koju je razvila tehnološka kompanija bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, od ponedeljka je korisnicima dostupna za preuzimanje. Za preuzimanje iz virtuelne Epl prodavnice bila je dostupna u noći između nedelje i ponedeljka. Njeni pojedini potencijalni...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.