TUŽBA PROTIV ORGANIZATORA ZLATNIH GLOBUSA

Izvor: Kurir, 15.Jan.2011, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUŽBA PROTIV ORGANIZATORA ZLATNIH GLOBUSA

LOS ANĐELES - Nekadašnji portparol udruženja koje dodeljuje Zlatne globuse tužio je tu organizaciju jer je, kako tvrdi, novac i poklone prihvatala u zamenu za nominacije i nagrade, prenele su svetske agencije.

Majkl Rasel podneo je Višem sudu u Los Anđelesu tužbu protiv Udruženja stranih novinara akreditovanih u Holivudu (HFPA) tri dana uoči ovogodišnje dodele Zlatnih globusa, zakazane za nedelju uveče po lokalnom vremenu.

U dokumentu se navodi da je više članova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << HFPA "zloupotrebilo položaj i učestvovalo u neetičkim i potencijalno ilegalnim nagodbama".

Novinari HFPA su, kako tvrdi Rasel, prihvatali putovanja i poklone od filmskih studija, producenata i distributera, a zauzvrat im pružali aktivnu podršku.

Rasel ujedno tuži HFPA za prekid ugovora koje je to udruženje imalo sa njegovom kompanijom za odnose s javnošću i traži odštetu od najmanje dva miliona dolara.

HFPA, koja ima 81 člana, tvrdi da su Raselove tvrdnje neosnovane i da je njegov cilj da izvuče korist od svetskog glasa koji prati Zlatne globuse.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.