Izvor: B92, 24.Okt.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprudovi od kremiranih ostataka

Midl River -- Pogrebna kompanija "Dekatur" iz Džordžije meša kremirane ostatke pokojnika u takozvane veštačke sprudove, koje postavlja duž američke istočne obale.

To predstavlja bolje rešenje kada se radi o očuvanju prirodne sredine, ali i jeftiniju alternativu tradicionalnim sahranama. Ovakvo postavljanje "pogrebnih sprudova" košta između 2.495 i 6.495 dolara, bez troškova kremacije.

Mnogi se odlučuju da na ovaj način obeleže i neke druge životne događaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što su rođenje deteta ili neke druge specijalne prilike, dok neki prosto žele da obogate podvodni život.

Duž američke istočne obale već postoji oko 600 sličnih sprudova, koje su postavile razne organizacije i pojedinci.

Ali, ovo je samo jedan od neobičnih vidova pohranjivanja posmrtnih ostataka koje nude američke pogrebne kompanije. Jedan je i kompresovanje pepela pokojnika u dijamant, koji se onda ispaljuje u svemir ili polaganje kremiranih ostataka u biorazgradivu urnu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.