Redovno vežbate, a stomačić se ipak ne da?

Izvor: Mondo, 07.Jul.2019, 08:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Redovno vežbate, a stomačić se ipak "ne da"?

Evo šta može da bude uzrok tvrdoglavim naslagama na stomaku, koje opstaju iako redovno vežbate.

Ako vodite računa o zdravlju, verovatno vežbate redovno i trudite se da se zdravo hranite. Ali, ponekad se dešava da uprkos trudu koji ulažemo, naslage na stomaku jednostavno "odbijaju" da nestanu. Evo šta može da bude uzrok tome.

Trenirate redovno, ali ne radite prave vežbe

Najbolje što možete da uradite je da se posvetite treningu snage, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ćete povremeno "prošarati" kardio-treninzima.

Ipak, imajte u vidu da ne postoji način da ciljano izgubite višak sa jednog dela tela. Posmatrajte to ovako, sneg kad se topi, poslednji se istopi na onim mestima gde je smet bio najviši. Pa, isto vam je i sa masnim naslagama.

Dakle, trebaju vam vežbe snage da izgradite mišiće i ubrzate metabolizam, i kardio, u trajanju od 30 minuta tri puta nedeljno.

Pročitajte: Najbolja dijeta za skidanje stomaka

Pod stresom ste

Hormon stresa kortizol je jedan od krivaca za nagomilavanje masnih naslaga na stomaku. Ako vežbate kako treba, vodite računa o ishrani, a hronično ste pod stresom, izvesno je da ćete imati višak upravo tu, gde vas najviše nervira.

Pročitajte: Kako stres gojiPobedite stres: Prirodni načini za spuštanje kortizola

Imate problema sa hormonima

Sindrom policističnih jajnika je najčešći hormonski poremećaj kod žena, koji se javlja se kod oko pet do deset odsto žena u reproduktivnom periodu.

Da li ste u nekom trenutku naglo počeli da gomilate kilograme, a da tome nije doprinela promena u ishrani ili stilu života? Da li imate utisak da vam je teže da skinete kilogram, dva viška nego ranije? Sve to može ukazivati na sindrom policističnih jajnika. Naročito bi trebalo da obratite pažnju ako se gojite u predelu stomaka, jer je za PCOS simptomatično i nakupljanje masnih naslaga u gornjem delu tela i zoni abdomena.

Ako uz to imate i pojačanu maljavost i neredovne menstruacije, vreme je da odete kod lekara.

Pročitajte: Šest simptoma policističnih jajnika

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.