Izvor: Mondo, 07.Jul.2019, 02:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Posna letnja čorba od povrća
Donosimo vam recept za ukusnu letnju čorbu koju možete pripremati i u danima posta.
Ova čorba priprema se brzo, a vrlo je ukusa i hranljiva.
Sastojci:
Pola manje glavice karfiola
Jedna keleraba
Jedan veći krompir
Dve šargarepe
Dva veća paradajza
Glavica crnog luka
Četiri kašike ulja
Suvi začin
Bibera po ukusu
Kašika aleve paprike
Kašika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << brašna
Veza peršuna
Priprema:
Luk iseckajte i izdinstajte na malo ulja, dodajte brašno, propržite još malo pa dodajte i alevu papriku.
Povće (osim paradajza) operite, oljuštite i iseckajte na kockice, pa dodajte u šerpu i nalijte vrelom vodom. Promešajte dobro, da se zaprška lepo rastvori, poklopite na desetak minuta, pa dodajte suvi začin, bibera po ukusu. Kuvajte još oko pet minuta, dok povrće ne omekša.
U međuvremenu oljuštite paradajz i iseckajte ga na kockice, dodajte u čorbu i ostavite da se kuva još desetak minuta.
Gotovu čorbu pospite seckanim peršunom i služite toplu.
Imate li vi neki dobar posni recept? Pišite nam!