Počinje nova sezona Das Boot jazz scene

Izvor: Story, 13.Okt.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje nova sezona Das Boot jazz scene

Počinje sa radom nova sezona Das Boot jazz scene Ustanove kulture Parobrod u četvrtak, 16. oktobra od 21.30, promocijom albuma Nakedonija, zemlja slobodnih i otvorenih ljudi, beogradskog jazz sastava Naked.

Naked, Foto: Promo

Bend je nastao 2006. godine u Beogradu i godinu dana kasnije snimili su prvi album pod nazivom Naked Noyz, a 2010. i drugi. Nastupali su na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu. Melodije i ritmovi koji su na repertoaru odraz su ličnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << i zajedničkog sazrevanja benda kroz nastupe, dobre i loše trenutke.

Naked bend je ovog leta završio snimanje svog trećeg albuma, čiji je izdavač Narrator records iz Mađarske. Album će se pojaviti do kraja novembra kroz digital download preko platforma itunes,dezzer... i kroz štampano izdanje CD-a. U planu je promocija po svim zemljama regiona kao i Evrope i Japana.Na CD-u će se naći 11 pesama. Omot radi Saša Vidaković, dok je za fotografiju zadužen Vladimir Miloradović.

Stalnim članovima benda, Branislavu Radojkoviću (bas, kontrabas i Fx bas), Goranu Miloševiću (bubnjevi i perkusije), Đorđu Mijuškoviću (violina i Fx violina) pridružio se i Ivan Teofilović (saksofon i klarinet).

Scena Das Boot Ustanove kulture Parobrod polazi od muzičke improvizacije kao važnog segmenta savremenog umetničkog izraza i trasira svoj kurs ka džezu, pravcu u kome komponovanje u trenutku zauzima najznačajnije mesto. Na ovom putovanju pridružuju nam se domaći i strani muzičari koji stvaraju u različitim stilskim okvirima: od svingado bi-bap, džipsi i fjužn džeza.

Program Scene Das Boot  nastao  je u saradnji sa istaknutim violinistom Filipom Krumesom, aktivnim u nekoliko različitih sastava: Serbian jazz Bre!, Hot club of Belgrade i Shira U’tfila. Filip radi i kao umetnički direktor World Music festivala Ethno.com.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.