MUŠKARCI U SAD RASTRZANI IZMEĐU POSLA I KUĆE

Izvor: Kurir, 18.Jun.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUŠKARCI U SAD RASTRZANI IZMEĐU POSLA I KUĆE

BOSTON - Novopečeni očevi u SAD sve su više rastrzani između obaveza koje nosi karijera i roditeljstva, pokazala je nedavno objavljena studija.

Naučnici iz bostonskog Centra za posao i porodicu su, ispitujući oko 1000 novopečenih očeva koji rade u velikim preduzećima, otkrili da muškarci sa mukom "balansiraju“ između posla i kuće, prenosi Frans pres.

U studiji je predstavljen "portret očeva koji žele karijeru ali i ravnomernu raspodelu poslova u kući, iako otvoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << priznaju da toga još uvek nema".

Očevi su pod sve većim pritiskom da usaglase svoje profesionalne i privatne obaveze zbog dramatičnog propadanja takozvane "tradicionalne porodice" u kojoj postoje dva roditelja od kojih jedan radi a drugi ostaje kući.

Porodična struktura se značajno izmenila i sada sve više porodica ili ima oba roditelja koji rade ili porodicu čini samohrani roditelj, navodi se u studiji.

Sve više žena sada ima više obrazovanje od muškaraca i, prvi put u istoriji, žene čine nešto više od polovine radne snage u SAD, pokazala je studija.

I dok većina očeva želi da ravnomerno podeli roditeljske dužnosti sa svojim partnerima, studija pokazuje da novi očevi ne uspevaju da ispune svoja očekivanja.

Njih 77 procenata reklo je da bi želelo da provede više vremena sa decom, dok je 22 posto njih reklo da su zadovoljni količinom vremena provedenim sa potomstvom.

U studiji se navodi i da oko 57 odsto ispitivanih očeva u poslednja tri meseca nije moglo zbog posla da se dovoljno posveti kući, a 29 posto njih tvrdi da ih često zovu sa posla kući kako bi odradili još nešto.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Muškarci rastrzani između posla i kuće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jun.2011

BOSTON -..Novopečeni očevi u SAD sve su više rastrzani između obaveza koje nosi karijera i roditeljstva, pokazala je nedavno objavljena studija...Naučnici iz bostonskog Centra za posao i porodicu su, ispitujući oko 1000 novopečenih očeva koji rade u velikim preduzećima, otkrili da muškarci...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.