MALI SAVETI VELIKA POMOĆ

Izvor: Kurir, 18.Jun.2011, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALI SAVETI VELIKA POMOĆ

Kako je divno kada je u stanu sve cakum-pakum.

Svakom od nas se desi da u kući ima neku fleku koja ga nervira ili da se na kadi ili u lavabou nakupi kamenac, pa ne znamo kako da ga skinemo. Pomoću ovih trikova lako ćete otkloniti neke problemčiće:

* Ako su na drvenom stolu ostale svetle mrlje od flaša ili čaša za vodu, odstranite ih tako što ćete na suv sunđer sipati malo ulja, premazati sto i ostaviti 10 minuta. Zatim sto istrljajte suvom mekom krpom.

* >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ako vrata škripe ili se fioke teško otvaraju, pomoći će gra­fitna olovka. Šarke na njima samo dobro išarajte olovkom. Grafit će ih odlično podmazati.

* Tapacirani nameštaj perite blagim rastvorom sredstva za pranje i odmah ga osušiti fenom da ne bi ostale fleke od vode.

* Veštačka koža čisti se sunđerom i sapunicom, ispere i obriše mekom krpom.

* Nameštaj od prave kože čisti se pamučnom krpom i vazelinom, ostavi preko noći, pa ga sledećeg dana izglancajte pamučnom krpom.

* Dugmad na šporetu najlakše se čisti starom četkicom za zube natopljenom sirćetom.

* Ukoliko u kadi ili lavabou ima kamenca, u njih sipajte zagrejano sirće, istrljajte, ostavite pola sata i isperite vrelom vodom. Po potrebi ponovite postupak.

n Predmete od kovanog gvožđa očistite vodom kojoj ste dodali nekoliko kašika sirćeta, pa ih zatim premažite uljem.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.