Kako se prave kalcone

Izvor: Mondo, 03.Mar.2019, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se prave kalcone

Ako volite picu, volećete i kalcone, a prave se vrlo jednostavno.

Ono što je sjajno u vezi sa kalcone pogačicama je to što možete da ih napunite čime god želite – mlevenim mesom, šunkom, spanaćem, sirom, pečurkama... Dakle, izaberite svoj ukus i uživajte!

Sastojci:

Za testo:

500 grama brašna

250 mililitara mleka

10 grama kvasca

Jedan prašak za pecivo

Jedno jaje

25 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mililitara ulja

Za nadev:

Kečap

200 grama šunke

100 grama kačkavalja

Pavlaka

Priprema:

Zagrejte mleko tako da bude tek mlako, pa u to rastopite kvasac. U veću posudu stavite brašno, pa dodajte rastopljeni kvasac, prašak za pecivo, jaje i ulje. Zamesite testo dok ne bude glatko, pa ostavite oko 15-20 minuta da nadođe.

Zatim testo podelite na osam loptica i razvijte ih, ali ne previše tanko – neka budu otprilike debljine vašeg malog prsta.

Kada ste razvili loptice, na polovinu svakog kruga namažite kečap, stavite malo iseckane šunke, narendajte kaškavalj i stavite malo pavlake. Po želji, možete da dodate i malo origana. Sa testo presavijte na pola, odnosno tu polovinu na kojoj ne nadev preklopite "čistom" stranom testa, pa ivice pritisnite viljuškom, kako bi se bolje spojilo, a nadev ostao unutra.

Kalcone premažite jajetom i pospite susamom, pa pecite u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.

Ukoliko želite malo "jaču" varijantu, možete da ih pečete oko 10 minuta, zatim da ih odozgo premažete kečapom i narendate još malo kačkavalja, pa da ih pečete još oko 10 minuta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.