KOLIN FERT I NATALI PORTMAN NAJBOLJI GLUMCI

Izvor: Kurir, 15.Jan.2011, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOLIN FERT I NATALI PORTMAN NAJBOLJI GLUMCI

LOS ANĐELES - Zvezde ovogodišnje dodele nagrade kritičara održane u Los Anđelesu su glumci Kolin Fert i Natali Portman, za uloge u filmovima "The King's speech", odnosno "Black swan", kao i filmovi "Početak" i "Društvena mreža".

Film Dejvida Finčera "Društvena mreža" proglašen je za najbolji film, a dobio je i nagrade za režiju, scenario adaptiran po literarnom predlošku i najbolju muziku.

Film "Početak" trijumfovao je u tehničkim kategorijama - kamera, scenografija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << montaža, vizuelni efekti, zvuk i najbolji akcioni film.

Tri nagrade dobila je bokserska drama "The Fighter" - za najbolju mušku epizodu (Kristijan Bejl), najbolju žensku epizodu (Melisa Leo) i najbolji glumački ansambl.

Kolin Fert je zahvaljujući ulozi kralja Džordža Šestog u filmu "The King's speech" proglašen za najboljeg glumca, dok je nagrada za najbolju glumicu pripala Natali Portman za rolu balerine u trileru "Black Swan".

Udruženje američkih i kanadskih TV, radio i onlajn kritičara proglasilo je "Priču o igračkama 3D" najboljim animiranim filmom, "Čekajući Supermena" dobio je nagradu kao najbolji dokumentarac, "Easy A" je izabran za najbolju komediju, a "Muškarci koji mrze žene" nagrađen je kao najbolji film na stranom jeziku.

Hejli Stajnfeld dobila je nagradu u kategoriji najbolja mlada glumica ili glumac, za ulogu u filmu "Čovek zvani hrabrost" u režiji braće Koen.

Novinska agencija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.