Digitalna maloprodaja sustiže televiziju u oglašavanju

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Jun.2023, 21:20

Digitalna maloprodaja sustiže televiziju u oglašavanju

Objava oglasa na platformi za e-trgovinu doneće maloprodajnim kompanijama u ovoj godini prihod od 125,7 milijardi dolara, za 10 posto veći nego lani, procenjuje GroupM, investicijski ogranak svetskog oglašivačkog diva WPP-a.

U 2028 će nadmašti prihod od oglašavanja na televiziji i dosegnuti udeo od 15,4 posto, izračunali su.

Platforme za e-trgovinu zauzeće ove godine treće mesto na lestvici oglašivačkih kanala, nakon digitalnih oglasa na otvorenom (OOH) i CTV. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

Rezultati istraživanja GroupM-a podudaraju su sa istraživanjima kompanije eMarketer.

Trgovci poput Amazona, Walmarta i Targeta, ali i lanaca supermarketa Carrefoura, Ahold Delhaizea, Tesca i Sainsbury’sa agresivno pokušavaju da na svoje web stranice privuku velike oglašivače kako bi, osim na prodaji proizvoda, zarađivali i na oglašavanju.

Koliko su veliki proizvođači robe za široku potrošnju spremni da plate za istaknuto pozicioniranje na stranicama prodavaca pokazuje podatak da marže maloprodajnih kompanija u poslovanju s oglasima mogu dosegnuti i 90 posto i pomoći im da premoste period slabog prometa.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Digitalna maloprodaja sustiže televiziju u oglašavanju

Izvor: Capital.ba, 14.Jun.2023, 09:04

LONDON – Prihodi od oglašavanja na platformama za e-trgovinu maloprodajnih kompanija rastu vrloglavom brzinom i do 2028. nadmašiće prihod od oglašavanja na televiziji, pokazalo je istraživanje, objavljeno u ponedjeljak. Izvor: Agencije Objava oglasa na platformi za e-trgovinu donijeće maloprodajnim...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.