Bluz muzičarka Ana Popović u Beogradu

Izvor: Story, 09.Dec.2014, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bluz muzičarka Ana Popović u Beogradu

Čuvena bluz muzičarka, Ana Popović, održaće samostalni koncert u Beogradu početkom 2015. godine.

Ana Popović, foto: Marco van Rooijen

Ana Popović će održati nastup u prostoru Mikser House-a, 23. januara 2015. godine u 20 sati, uz podršku Nenada Zlatanovića aka mr Swagger-a i Pere Joe-a. Ana, koja već godinama živi i uspešno stvara u Americi, jedna je od najpriznatijih muzičara na svetskoj bluz sceni.

U svetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << bluz mizike, vrlo je malo uspešnih i priznatih žena gitarista, a jedna od najboljih je upravo Ana Popović. Ona je danas jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza.

Već od prvog albuma Hush, snimljenog u Memfisu, afirmisala se kao vrsni evropski bluz muzičar. Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara.

Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B.B. Kinga. Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Kao predgrupa nastupiće Nenad Zlatanović aka mr Swagger i Pera Joe. Mr Swagger je jedan od vodećih bluz gitarista na našim prostorima i frontmen čuvene bluz grupe Texas Flood. Pera Joe je proputovao svet sa svojom usnom harmonikom i nastupao sa velikim zvezdama i bluz legendama poput Džona Hamonda, Džoni Marsa i Luzijana Rida.

Uz Anu Popović (vokal i gitara), nastupiće Michele Papadia (orgulje, klavir i prateći vokali), Kirk Smothers (saksofon), Ewing Dyce (truba), prateći vokali, i Stephane Avellaneda (bubnjevi).

 

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.