Završena rasprava o mladima

Izvor: S media, 01.Jul.2011, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava o mladima

Poslanici Skupštine Srbije završila je danas petu vanrednu sednicu u ovoj godini. Parlament raspravljao o amandmanima na Predlog zakona o mladima.

Skupština Srbije završila je danas raspravu o oko 80 amandmana na Predlog zakona o mladima, a rad će nastaviti u ponedeljak 4. jula raspravom o amandmanima na dva zakona iz oblasti finansija.

Poslanici su u polupraznoj sali razmatrali 83 amandmana, od kojih je predlagač prihvatio sedam, a predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << opozicionih stranaka SNS, D S S, SRS i LDP su predložena rešenja ocenili kao loša, jer se, prema njihovom mišljenju, ne bave stvarnim problemima mladih, poput nezaposlenosti i njihovog standarda, pa tako ne mogu ni da spreče njihov odlazak iz zemlje.

Poslanici pitali najviše o Kosovu (VIDEO)

U parlamentu o izborima i saradnji sa NATO

Narodni poslanik sa 13 krivičnih prijava

Resorna ministarka Snežana Samardžić Marković je objasnila da se Predlog zakona o mladima bavi organizovanjem mladih i omladinskim aktivizmom kako bi se oni podstakli da uzimu veće učesće u društvenim procesima, ali i da definiše institucionalnu brigu o mladim talentima, poput Fonda za mlade talente, ali i u opštinama gde, za sada, postoji više od 120 kancelarija za mlade.

U Skupštini je bilo reči i o donošenju zakona o javnoj svojini, pa je tako šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija rekla skupštinskim izveštačima da će ta rešenja, pre nego što budu predmet debate među poslanicima, biti tema javne rasprave, jer se radi o suštinskom aktu koji se tiče svih građana.

Parlament će u ponedeljak raspravljati o amandmanima na izmene Zakona o porezu na dohodak gradjana i o republičkim administrativnim taksama.

(Agencije)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.