Zastava Vojvodine na stadionu

Izvor: B92, 29.Avg.2011, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastava Vojvodine na stadionu

Novi Sad -- Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović zatražio je danas da se na sportskim takmičenjima na gradskom stadionu postavi i zastava Vojvodine.

On je od poslovodstvu JKP "Poslovni prostor", koje se stara o novosadskom stadionu, ukazao na odluku Skupštine Vojvodine da se vojvođanska zastava ističe uporedo sa zastavom Srbije i Novog Sada.

Podsećajući na usvojene akte vojvođanske skupštine, on je rekao da na jarbolima u gradskom stadionu, pored >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zastava Srbije i Novog Sada, ubuduće mora biti postavljena i zastava Vojvodine.

Jovanović je u septembru 2009. uputio pismo svim javnim komunalnim i drugim javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Novi Sad i zatražio da se na mesta predviđena za isticanje državnih i gradskih simbola postavlja i zastava Vojvodine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.