ZABRANA 15 GRUPA NAVIJAČA!

Izvor: Kurir, 14.Okt.2010, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZABRANA 15 GRUPA NAVIJAČA!

BEOGRAD - Ako ih sad ne zabrane, nikad neće!!! Čak 15 grupa i podgrupa navijača Crvene zvezde, Partizana i Rada, vinovnika najžešćih divljanja poslednjih godina, trebalo bi da bude zabranjeno, zahteva Republičko javno tužilaštvo! Kako Kurir saznaje, Ustavni sud će uslišiti zahtev tužioca Slobodana Radovanovića, na čijem su spisku i huligani koji su prekjuče divljali u Đenovi!

Radovanović kao razlog za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zabranu navodi „delovanje koje je usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajamčenih ljudskih ili manjinskih prava i izazivanja rasne, nacionalne i verske mržnje“. Tužilac je u zahtevu, do koga je došao Kurir, naveo i da je, na osnovu policijskih izveštaja, samo u 2006. godini evidentirano 48 težih slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Tada je povređen 61 građanin i 25 policajaca...

Godinu dana kasnije bio je 31 teži incident. Čak 58 događaja iz kojih su proizišla krivična dela navijača bilo je u 2008. Prošle godine, od januara do septembra, registrovano je 19 težih slučajeva narušavanja reda.

Ustavni sud održao je juče pripremnu sednicu o zahtevu tužioca Radovanovića. Sudija izvestilac u tom predmetu sačinio je referat, a pripremne sednice su, prema Pravilniku o radu suda, zatvorene za javnost.

Jelena Velinović

Ultra bojs (Zvezda)

Tužilac predlaže katanac za Ultra bojs i njihove vođe Marka Vučkovića, Veljka Stajića, Marka Mitrovića zvanog Kum, Miroslava Jankovića Mikana i Ivana Bogdanova, zvanog Ica Ultras. Bogdanov je predvodio divljanje na stadionu u Đenovi.

Belgrejd bojs, Ultras (Zvezda)

Rad bi trebalo da bude zabranjen i podgrupi Belgrejd bojs, čije su vođe Velibor Dunjić Velja, Uroš Avramović, Dražen Dragaš, zvani Draža i Lurč, Željko Božović Boža, Predrag Panić.

Istu će sudbinu doživeti i vođe Ultrasa Vladimir Šavija, Dragan Vasić Gaga, Milan Ćopić Ćopa i Vukašin Popović.

Katanac i na Obraz!

Tužilac Radovanović zatražio je zabranu i Obraza, zbog „delovanja koje je usmereno na nasilno rušenje ustavnog poretka, kršenje zajamčenih ljudskih ili manjinskih prava i izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje“.

Jedna od poruka s njihovog sajta, koju je naznačio tužilac, glasi: „Za one koji se ne pokaju neće biti ni božje ni ljudske milosti! Srpski neprijatelji biće iskorenjeni i kažnjeni! Udri pedera, zakolji Šiptara! Nož, žica, Srebrenica, Ratko Mladić biće komandant Vojske Republike Srbije“.

Obradovićeva trudnica predvodila huligane?!

Jelena Obradović, supruga vođe Obraza Mladena Obradovića, predvodila je deo demonstranata u nedelju, i to u petom mesecu trudnoće, potvrđeno je Kuriru! Ona je privedena kada i Mladen, ali je brzo puštena iz pritvora. To ne znači da se protiv nje obustavlja postupak.

Jelena Obradović juče nije odgovarala na pozive Kurira.

Junajted fors 1987 (Rad)

Tužilac zahteva i zabranu podgrupe Junajted fors 1987, koju vode Dragan Supurović Supa i Marko Bulatović.

Alkatraz (Partizan)

Zabranjene će biti i podgrupe Grobara, od kojih je najbrojnija Alkatraz, čije su vođe Nikola Dedović Džoni, Vladimir Maljković zvani Vlada Budala, Aleksandar Vavić, Ljubomir Marković Kića, Đorđe Prelić i Miloš Radisavljević Kimi.

Ludaci, Saut femili, Anti-Romi, Hed hanters, IrudiČibili NBG (Partizan)

Tužilac Radovanović traži gašenje i grupa Ludaci - Padinska skela, čiji je vođa Dragan Ćurčić Ćume, Anti-Romi, koje predvodi Predrag Simić zvani Sima Srbija, Saut femili, čiji je predvodnik Alen Kostić, Hed hanters Branislava Penčića, Irudičibili NBG s predvodnikom Žarkom Vidakovićem.

JuŽni front, Šedous, Ikstrim bojs, Čuvari Časti, Brejn demidŽ (Partizan)

Podgrupa Južni front koju predvode Branislav Kuburić i Bogdan Vukmirović takođe bi trebalo da bude zabranjena, kao i Šedous Gorana Kleštana, Ikstrim bojs čiji je vođa Ljubiša Stević, Čuvare časti Aleksandra Vasića, Brejn demidž Dragana Đurđevića Đuke.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.