Izvor: B92, Beta, 28.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Naknada i suočavanje

Podgorica -- Filip Vujanović izjavio je da je Vlada odlukom o isplati naknade porodicama deportovanih crnogorskih muslimana "iskazala državni odnos" prema tom događaju.

Predsednik Crne Gore je za "Glas Amerike" rekao da će ta odluka pozitivno uticati na poboljšanje odnosa između Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Crna Gora je tom odlukom, kako je ocenio Vujanović, međunarodnoj zajednici poslala "jasnu poruku" da želi da se suoči sa svojom neposrednom prošlošću.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Vlada Crne Gore odlučila je u četvrtak da porodicama žrtava deportovanih crnogorskih muslimana isplati 4,13 miliona evra.

Tom odlukom je postignuto sudsko poravnanje sa porodicama deportovanih, koje su ranije tužile Crnu Goru.

Crnogorska policija je u proleće 1992. godine deportovala u Republiku Srpsku više od 80 muslimana iz Crne Gore, koji su predati vlastima bosanskih Srba.

Deportovani su, posle izručenja iz Crne Gore, ubijeni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujanović: Pokazali smo državni odnos prema deportaciji

Izvor: Kurir, 27.Dec.2008, 22:37

PODGORICA, 27. decembra 2008. (Beta) - Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je danas da je crnogorska vlada, odlukom o isplati materijalne naknade porodicama crnogorskih muslimana deportovanih tokom rata 1990-ih godina, "iskazala državni odnos" prema tom događaju. Vujanović je za "Glas Amerike"...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.