Vučićeva metla sve do Vlade

Izvor: Večernje novosti, 26.Sep.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučićeva "metla" sve do Vlade

Spremaju se krupni kadrovski rezovi u SNS i pre najavljene vanredne izborne skupštine. Na udaru lokalni funkcioneri, ali i direktori javnih preduzeća i ministri IAKO je izbor novog rukovodstva u Srpskoj naprednoj stranci najavljen tek za sledeću godinu, na vanrednoj skupštini, u taboru naprednjaka već u narednim nedeljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << moglo bi da dođe do kadrovskih promena - saznaju nezvanično "Novosti". Prema našim informacijama, u SNS se sprema velika čistka, a na skeneru će biti svi funkcioneri, od mesnog i opštinskog nivoa do javnih preduzeća i ministarskih pozicija. Naši izvori tvrde da su Izvršnom odboru već date instrukcije da se čitava baza detaljno pretrese i da se posebno analizira rad onih funkcionera koji su se uljuljkali i koji se, skriveni iza stranke i predsednika Aleksandra Vučića, ponašaju nedomaćinski i kao lokalni šerifi. PROČITAJTE JOŠ: Vučić: Bojazan od sukoba velikih sila u našem delu Evrope, treba da čuvamo mir Kadrovska "metla" mogla bi da zahvati i visokopozicionirane stranačke kadrove, a naročito one u izvršnoj vlasti. Posebno će biti analizirani "neposlušni" funkcioneri stranke, koji su često iskakali iz šina jedinstvene partijske politike i u javnosti kritikovali poteze drugih kolega. Najviše "faulova" zasad je prikupila ministarka građevine Zorana Mihajlović, koju su pojedini stranački funkcioneri više puta prozivali zbog konstantnih obračuna sa sopstvenom strankom i kolegama u Vladi. Provetravanje stranke najavio je i Vučić, koji je na sednici Glavnog odbora u ponedeljak oštro kritikovao funkcionere koji se skrivaju iza njegovih leđa i više rade na samopromociji nego za dobrobit stranke, građana i države. Miloš Vučević, potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada, kaže za "Novosti", da je kritika koju je Vučić izneo na mestu, činjenično tačna i neophodna: - To je potrebno ako SNS želi da ostane narodna stranka, koja se bori za snažnu i pristojnu Srbiju. Sigurno je da će dovesti i do ocene stranačkih aktivnosti svih funkcionera u SNS. Još jedan potpredsednik, Milenko Jovanov poručuje da se svi funkcioneri u SNS uvek nalaze na ispitu: PROČITAJTE JOŠ: Vulin:Jedino Vučićeva politika vodi rešavanju problema KiM - To je novi kvalitet koji je Vučić doneo, ne samo stranci, nego i politici u Srbiji. Svako ko misli da mu je fotelja postala sastavni deo tela, živi u prošlim vremenima i primenjuje praksu nekih drugih stranaka, a ne SNS. U SNS je visoko podignuta lestvica, vrednuju se posvećenost poslu, rezultati i vredan rad u korist građana, a ne u ličnu korist, kao što su radili predstavnici naše, od građana kažnjene, opozicije, dok su se bahatili na vlasti. PROMENE UOČI JUBILEJA KADROVSKA prestrojavanja u SNS najverovatnije će se poklopiti sa desetogodišnjicom osnivanja stranke, koja će biti obeležena 21. oktobra u Kraljevu. Svečana skupština, na kojoj će biti prisutan i veliki broj gostiju iz inostranstva, mogla bi da bude pogodna prilika da se predstave nova stranačka lica i energija.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mediji: SNS sprema "čistku" na lokalu

Izvor: B92, 27.Sep.2018, 07:25

Beograd -- Naprednjaci započinju veliko kadrovsko "provetravanje" lokalnih odbora i lokalnih funkcionera, saznaju "Večernje novosti"...Prema pisanju tog lista, svaki deseti lokalni čelnik opštine ne zadovoljava kriterijume SNS koje je ta stranka postavila i zato će doći do velikih kadrovskih promena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.