Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad

Izvor: Blic, 31.Mar.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Šešelja nećemo hapsiti na prepad

Srpska napredna stranka će 17. aprila održati sednicu Glavnog odbora na kojoj će razmatrati aktuelnu političku situaciju i doneti najvažnije odluke u svetlu važnih i teških ekonomskih reformi, ali i u svetlu političkih pritisaka iz Haškog tribunala, saopštio je predsednik te stranke Aleksandar Vučić.

Nakon sednice Predsedništva SNS-a, Vučić je novinarima u sedištu te stranke rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da danas razmatrana aktuelna politička situacija i rad Vlade Srbije i ostalih izvršnih organa vlasti u prethodnih godinu dana.

Vučić je rekao da nije očekivao odluku Haškog tribinala o vraćanju Vojislava Šešelja u Hag.

"Nisam očekivao takvu odluku, ali je izgleda Vulin pogodio. Mislio sam da će ga pozvati na izricanje presude, a ne ovo. Sve ćemo učiniti da se očuva politička stabilbost. Sacekaćemo da vidimo kakvo je njegovo zdravstveno stanje, nisam ulazio u to, dok ne dobijemo papire. Dobili smo te podatke, pa ćemo videti šta dalje. Ne pada nam napamet da ga hapsimo na prepad. Niko iz Vlade do sada sa Šešeljem imao kontakt do sada", rekao je on.

Najavio je sednicu Glavnog odbora SNS za 17. april.

"Analizirali smo do sada učinjeno, razmatrali smo kako da nastavimo sa našim aktivnostima u svetlu važnih i teških ekonomskih reformi koje je Srbija preduzela, a ceo svet priznao, ali i u svetlu značajnih političkih pritisaka koji su usledili i pojačavaju se prema Srbiji, posebno imajući u vidu političke, ne pravne, pritiske koji dolaze iz Haškog tribunala", rekao je Vučić.

On je na sednici govorio o učinku Vlade.

"Uštedeli smo do sada već 30 milijardi dinara, uštedeli smo više nego što je planirano, nadam se da ćemo u narednom periodu uspeti i dalje da radimo ovako dobro, tako da ćemo sa MMF možda moći da pričamo i o povećanju plata i penzija. Prvi put sada posle nekoliko godina imamo povećanje kreditne aktivnosti i kod kompanija i kod građana", izjavio je Vučić.

Kako je rekao premijer, u ovoj godini će Srbija imati povećanje BDP iako prognoze nisu bile takve.

"To su sve ozbiljni znaci oporavka. Do kraja godine ćemo pokušati da fiskalni deficit smanjimo na četiri odsto. Moguće je da godinu završimo sa plus jedan rastom", rekao je Vučić.

Premijer je najavio da će Vlada pokušati da ostvari rast privredne aktivnosti u zemlji ove godine, kao i da smanji budžetski deficit ispod 4,5 odsto do kraja 2015, a da će sledeće godine pokušati da dostigne rast od 2,5 odsto.

"Molim građane da ostanu čvrsti i strpljivi kako su bili, jer se vidi svetlo na kraju tunela", poručio je Vučić.

Пред почетак седнице Председништва @sns_srbija pic.twitter.com/qI48GldB5w

Vlada Srbije će učiniti sve da obezbedi Srbiji budućnost, tako što će očuvati punu političku i ekonomsku stabilnost zemlje, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

"Za razliku od nekih drugih, mi ne želimo nikakve nemire i ne želimo da pokazujemo bilo kakvu političku dominaciju," rekao je Vučić, na konferenciji za novinare posle sednice Predsedništva SNS-a.

Pristalice SNS će se, kako je rekao, na skroman način okupiti na svom protestu u Novom Sadu, kada oni (DS) završe svoje skupove i kada, kako je rekao, oni pokažu sav svoj gnev i bes, mirno ćemo da se okupimo i nećemo pokazivati nikakav bes.

Oni su, poručio je, dobrodošli u Vladi Srbije i on će, dodao je, lično da ih sačeka u Vladi.

Premijer je najavio da Srbiju do 27. aprila, kada je godišnjica rada vlade, čeka mnogo posla i pregovora sa raznim kompanijama.

Očekujemo da rešimo pitanje dela hemijskog kompleksa, što je od ključnog značaja za privredu Srbije, najavio je Vučić i dodao da se očekuju i razgovori sa kompanijama iz agokompleksa i nastavak privatizacije 188 preostalih preduzeća.

"Na zdravim nogama i temeljima, ciglu po ciglu ćemo da gradimo novu Srbiju, našu kuću koja će biti lepša od mnogih kuća u našoj Evropi", poručio je Vučić.

Sednici su prisustvovali predsednik IO Radomir Nikolić, ministar Bratislav Gašić, Goran Knežević, Zorana Mihajlović, Igor Mirović, Dejan Đurđević, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović...

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Ova vlast nikoga neće hapsiti na prepad

Izvor: Politika, 31.Mar.2015

BEOGRAD – Ova vlast nikoga neće hapsiti na prepad, rekao je večeras premijer Vlade Srbije i predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić...On je na konferenciji za novinare posle sednice stranačkog predsedništva odgovarajući na pitanje novinara kako će se država odnositi prema lideru...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.