Vučić: Postoji dobra šansa za datum

Izvor: Studio B, 21.Feb.2013, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Postoji dobra šansa za datum

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Akleksandar Vučić rekao je posle razgovora sa Kristofom Hojzgenom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel, da postoji dobra šansa da se utvrdi datum za otpočinjenja pregovara o prijemu Srbije u Uniju.

"Skeptik sam po prirodi, ne dajem optimističke izjave. Mislim da postoji dobra šansa da napredujemo na putu ka EU i dobijemo datum i, ako po toj žici budemo uspeli da hodamo na takav način, mislim da će građani imati čemu da se raduju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << kazao je Vučić. 

On je naveo da je najvažnije da Srbija vidi šta može da uradi, a da ne naruši svoj nacionalne i državne iterese. Vućić koji predvodi delegaciju u poseti Nemačkoj, rekao je da Srbija ima velike izglede da postane deo EU, i za ekonomski napredak. Govoreći o dijalog o Kosovu, Vučić je kazao da Srbija neće odstupiti od svog predloga o formiranju zajednice srpskih opština na Kosovu, dok je pitanje suda u Kosovskoj Mitrovici teško.   

Vučić je rekao da se o bezbedosnim snagama zna šta piše u Rezoluciji 1244 Saveta bebednosti UN. "Mislim da tu postoje određena rešenje, ali što se sud u Kosovskoj Mitrovici je teško pitanje i to sam rekao Hojzgenu", naveo je Vučić i istakao da Srbija želi da uradi mnogo, ali neke stvari za Srbiju nisu lake.   

Upitan da li će u slučaju neuspeha na putu Srbije ka EU to biti i kraj Vlade Srbije i njegovog učečha u njoj, Vučić je odgovorio da "ako ne bude (datuma), jasno ćemo saopštiti građanima i onda neka građani ustanovljavanju našu odgovornost ako je ima". "Ako mislite da će neko na silu ili bez legitimiteta da drži vlast i da nam je mnogo stalo do vlasti - nije", kazao je Vučić.

Ukazao je da ne smatra da su izbori najvažniji za Srbiju, ali nije ni isključio takvu mogućost. Vučić je kazao da je sa nemačkim zvaničnicima razgovarao o unapređuju međudržavne ekonomske i vojne saradnje. Na pitanje o tome koja bi velika nemačka firma mogla da dođe u Srbiju, rekao je da bi to mogla da bude jedna od najvećih nemačkih kompanija koja je malim delom već u Srbiji, ali nije naveo koja.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska delegacija nastavlja posetu Nemačkoj

Izvor: Mondo, 21.Feb.2013

Delegacija Vlade Srbije, koju predvodi prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, nastaviće danas posetu Berlinu razgovorima sa zvaničnicima Nemačke...Rano ujutro Vučić, potpredsednica vlade za evropske integracije Suzana Grubješić, predsednica skupštinskog Odbora za evropske...

Nastavak na Mondo...

Lukšić i Mimica pričali sa Vučićem

Izvor: B92, 21.Feb.2013

Berlin, Podgorica -- Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se u Berlinu sa šefom diplomatije Crne Gore Igorom Lukšićem i zamenikom hrvatskog premijera Nevenom Mimicom...Delegacija Srbije, u kojoj su, uz Vučića, i potpredsednica vlade Suzana Grubješić i predsednica skupštinskog odbora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.