Vladimir Cvijan postao naprednjak

Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2010, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Cvijan postao naprednjak

BEOGRAD - Nekadašnji generalni sekretar predsednika Srbije Vladimir Cvijan novi je član Srpske napredne stranke (SNS), potvrdio je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Cvijan je jedan od najboljih pravnika u Srbiji i Evropi i napisao je više od 70 zakona u ovoj zemlji, rekao je Vučić.

Cvijan nije želeo da govori o konkretnim razlozima svoje ostavke na mesto generalnog sekretara, rekavši da će biti prilike da se o tome govori.

Šutanovac nema razumevanja
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da nema razumevanja ni za koga ko prelazi iz partije koja je izrazito levičarska u partiju koja je izrazito desničarska, odnosno nacionalna.

- Taj način političkog izražavanja meni ni na koji način nije blizak i zaista nemam razumevanja - rekao je Šutanovac povodom Cvijanovog prelaska u SNS.

Šutanovac je rekao da ne treba odlaziti u stranku u kojoj "eventualno možete da profitirate svojim ličnim pozicijama", dodajući da je siguran da je već napravljen dogovor vezano za gospodina Cvijana.

Nije bio član DS

 Demokratska stranka potvrdila je izjavu Vladimira Cvijana da nije bio član DS i istakla da u tom smislu njegovo učlanjenje u SNS nema značaja i veze sa DS.

- DS potvrđuje izjavu Cvijana da nije bio član stranke - piše u saopštenju DS.

- Dođite do teksta moje ostavke, sve piše u njoj - rekao je Cvijan i dodao da je  po zakonu dužan na čuvanje državne tajne i svih poverljivih podataka do kojih je došao na mestu generalnog sekretara, izuzev u slučaju kada ti podaci predstavljaju, odnosno ukazuju na krivično delo.

 On je naveo da je prvi put član neke stranke i da je siguran da je na pravom mestu.

- Ovo je moj prvi politički angažman, ovo je prvi put da sam član neke stranke i siguran sam da sam na pravom mestu - rekao je Cvijan.

Cvijan je izrazio nadu da njegov novi angažman neće ugroziti bezbednost njegove porodice.

Pres-služba predsednika Srbije navodi da Vladimir Cvijan nije dostavio dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama o kojima je govorio u svojoj ostavci od 4. marta ove godine, iako je dobio više usmenih zahteva.

U saopštenju se ističe da je Generalni sekretarijat predsednika Republike 18. marta zatražio od Vladimira Cvijana da u najkraćem roku dostavi dokaze o kojima je govorio, kako bi predsednik Srbije mogao da preduzme mere iz svoje nadležnosti.

- Do danas predsedniku Srbije nisu dostavljeni bilo kakvi dokazi, o čemu govori zahtev Generalnog sekretarijata predsednika Republike od 18. marta da to učini u najkraćem roku, ne bi li predsednik Republike Srbije mogao da preduzme mere iz svoje nadležnosti - saopštila je pres-služba predsednika.

U saopštenju se ističe da Cvijan nije bio sekretar predsednika Republike, kako navode pojedini mediji, već je obavljao tehničko-birokratske i pravne poslove iz domena funkcionisanja Generalnog sekretarijata.

Predsednik Republike Srbije razrešio je gospodina Vladimira Cvijana 23. marta 2010. godine i on od tada ima pravo da pređe na drugo radno mesto, piše u saopštenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.