Vlada APV protiv privatizacije Luke Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada APV protiv privatizacije Luke Novi Sad

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić poručio je danas da se Vlada APV oštro protivi najavljenoj privatizaciji Luke Novi Sad. 

"Još 2009. godine smo zauzeli stav da je u nacionalnom interesu države Srbije da ta luka bude državna. U ekonomskom interesu je građana da ona ne ide u proces privatizacije, a Srpska napredna stranka je već činjenicom da je za direktora Luke, postavila svog funkcionera lekara, koji je prekršajno osuđivan 2013. godine za malverzacije u javnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nabavkama, pokazala kakav odnos i kakve namere ima prema Luci Novi Sad. Mi se protivimo ovoj privatizaciji zbog toga što je očigledno da se radi o još jednoj novoj aferi", ističe se u saopštenju predsednika Pokrajinske vlade.

Pajtić je upozori da je "ova procedura pokrenuta da bi se manipulisalo ogromnom količinom građevinskog zemljišta, koje se nalazi u posedu Luke Novi Sad", te da se posle "Beograda na vodi" sprema "Novi Sad na vodi".

"Potpuno je neprihvatljivo da se na takav način odnose prema jednom tako značajnom infrastrukturnom objektu i instituciji kao što je Luka Novi Sad", naveo je Pajtić.

SNS: Neistinite tvrdnje Pajtića

SNS je saopštila danas da su neistinite tvrdnje Pajtića da je da je direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev prekršajno osuđivan 2013. godine "za malverzacije u javnim nabavkama".

Pajtić, koji će među bivšim predsednicima Izvršnog veća Vojvodine biti upamćen kao najveći korupcionaš, ponovo se oglasio saopštenjem u kome pokušava da blati druge ljude da bi zataškao razmere štetočinstva koje je u Vojvodini, u ime DS počinjeno tokom njegova tri mandata, poručuju naprednjaci.

Pošto sebe, kako navode, "ne može da predstavi kao poštenjačinu, Pajtić pribegava klevetama protiv svojih političkih protivnika u nadi da će tako njegova Demokratska stranka uspeti da preskoči cenzus na predstojećim izborima".

"Pajtić, stručnjak za bračne ugovore koji je svoju ženu proglasio za šefa Kliničkog centra u Novom Sadu, umesto da brine o svom ugledu, osporava tuđe menadžerske kvalitete na nedopušten klevetnički način. Nije istina da je Aleksandar prof. dr Milovančev, direktor Luke Novi Sad prekršajno osuđivan 2013. godine za malverzacije u javnim nabavkama, kako lažno tvrdi Bojan Pajtić. Istina je da su se u javnim glasilima, pod Pajtićevom kontrolom, pojavile informacije o presudi Prekršajnog suda protiv Aleksandra prof. dr Milovančeva, iako njemu ta presuda nikada nije uručena, ali je uručena medijima, uprkos tome što nikada nije postala pravosnažna, a prekršajni postupak je 2013. godine koju pominje Pajtić, zastareo", precizira se u saopštenju.

Istina je, kako poručuju iz SNS, da su pokrajinski funkcioneri Bojan Pajtić i Dragoslav Petrović, početkom 2009, nakon što su prethodne godine protivzakonito smenili Milovančeva sa mesta direktora Instituta za plućne bolesti Vojvodine, poslali svog inspektora da kontroliše poslovanje Instituta, sa nalogom da iščeprka bilo kakvu grešku koja bi mogla na bilo koji način da ga kompromituje.

"Presuda koja je kasnije iznenada izronila, a koju pominje Pajtić, deo je podlog scenarija. Od navodnog prekršaja prošlo je više od šest godina. Sud je bio obavezan da presudu izrekne najkasnije u roku od dve godine, a to nije učinio. A onda se Sud iznenada, par godina kasnije, probudio da napiše presudu o navodnom prekršaju da bi je dostavio Pajtićevim novinarima. Presuda koju pominje Pajtić običan je pamflet, a ne sudski dokument", dodaje se u saopštenju.

"Sada se Pajtić setio sudskog skandala koji je sam montirao da ga iskoristi u okviru svoje lažljive propagande. Zaključak koji će o ovome izvući dobronamerna javnost biće na štetu Pajtića jer pokazuje kako pravosuđe, koje je Pajtićeva Demokratska stranka reformisala, montira presude ljudima bez krivice, a žmuri pred Pajtićevim brojnim korupcionaškim poduhvatima koji su poznati javnosti, dok Pajtić uporno ćuti o nestalim novcima iz pokrajinskog budžeta", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pajtić: Pokrajina se protivi privatizaciji Luke "Novi Sad"

Izvor: Blic, 03.Mar.2016

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je danas da se pokrajinska administracija oštro protivi privatizaciji Luke ’’Novi Sad’’...Prema njegovim rečima, Vlada Vojvodine je još 2009. godine zauzela stav da je u nacionalnom interesu Srbije da ta luka bude državna...- U ekonomskom interesu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.