Izvor: B92, 02.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veza Kosova i juga Srbije

Novi Sad -- Riza Halimi smatra da je realno očekivati da se dešavanja u susednoj pokrajini Kosovo "reflektuju" i na područje juga Srbije.

Predstavnik Koalicije Albanaca Preševske doline je za današnji novosadski "Građanski list" rekao da očekuje da će međunarodna zajednica uspeti da obezbedi stabilnost na Kosovu i da neće biti sukoba.

"Pošto je Preševska dolina u neposrednoj blizini i problemi na Kosovu se uvek ovde najdirektnije odražavaju, naravno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se i ovom prilikom to reflektovati, ali se nadam da će građani Kosova status prihvatiti kao svoj zajednički interes", kazao je Halimi.

Halimi, čija je koalicija na nedavnim parlamentarnim izborima u Srbiji dobila jedno mesto u skupštini, poručio je da bi sve "pozitivne snage" trebalo da se angažuju kako bi se prevazišli mogući problemi i na jugu Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.