Vesna Pešić napustila poslanički klub LDP-a

Izvor: S media, 07.Apr.2011, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesna Pešić napustila poslanički klub LDP-a

Poslanica Skupštine Srbije Vesna Pešić napustila je juče poslanički klub Liberalno demokratske partije i nastaviće da radi kao samostalni poslanik, zbog saopštenja LDP-a o razlikama u njenim i stavovima stranke i navoda da je nanela štetu stranci.

Vesna Pešić je u pismu predsednici parlamenta Slavici Djukić-Dejanović istakla da je apsolutno isključen njen prelazak u neki drugi poslanički klub ili stranku.

Pešić je odlučila da napusti poslanički >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << klub LDP-a zbog saopštenja Političkog saveta te stranke od 5. aprila u kome je ukazano da se njena i stranačka gledišta u ključnim pitanjima razlikuju.

Jovanović: Nek Pešićeva ide iz Skupštine!

Vesna Pešić podnela ostavku u LDP-u

Jovanović: Vanredni izbori su prevelika avantura

"Tačno je da sam glasala protiv zakona o informisanju a stranka ga je podržala. Bilo je još takvih prilika, kao što je nekritična podrška reformi pravosudja i druge političke i strateške ocene s kojima se nisam slagala. Zamerila sam se i time što sam uopšte imala nekakva gledišta o bilo čemu", stoji u pismu Vesne Pešić.

Ona je istakla da je na izlazak iz poslaničkog kluba najviše navela konstatacija Političkog saveta da je nanela štetu stranci, a ne i predsednik stranke koji je dao spornu izjavu u skupštini, a koga jeupozorila na vreme da se bez izvinjenja ne može otkloniti šteta koju je naneo stranci i sebi lično.

"Smatram da naš politički i javni život ne može postati demokratski i slobodan, ako i predsednici stranaka baš nikada ne mogu da pogreše. A takav stav je zauzeo novi Politički savet LDP-a, ali i funkcioneri te stranke. Da stvar bude još neprijatnija za mene, predsednik stranke je taj organ - Politički savet - nazvao

fiktivnim", navela je Vesna Pešić i podsetila da poslanici LDP-a nemaju blanko ostavke.

Vesna Pešić podnela je krajem marta ostavku na mesto predsednice Političkog saveta LDP-a, posle izjave lidera te stranke Čedomira Jovanovića da ministar Vuk Jeremić "umesto što odlazi kanibalima u Africi, treba da reaguje na stradanja civila u Libiji".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.