Važan dan za srpski narod

Izvor: Akter, 07.Jul.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Važan dan za srpski narod

Srbija ne sme da "likuje" ako se na sednici Saveta bezbednosti (SB) ne usvoji Rezolucija o Srebrenici, ali ni da oplakuje svoju sudbinu ako dođe do njenog usvajanja

To je izjavio ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

"Ovo je važan dan za srpski narod, ne mislim da je sudbonosni. Rezolucija će biti prihvaćena ili odbijena..Očekujemo da svi budu svesni negativnih posledica od usvajanja rezolucije", rekao je Dačić za RTS podsetivši da je i samo podnošenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << nacrta već izazvalo dosta problema.

On je istakao da Srbija ne osporava zločin u Srebrenici ali je rekao da postoiji mnogo drugih zločina nad srpskim narodom koji "i po broju žrtava prevazilaze ovu brojku".

"Velika Britanija nije odigrala pozitivnu ulogu u svemu ovome. Nije sporno da li neko osuđuje ili ne zločin u Srebrenici. Sporan je način na koji se pokrenula ideja o donošenju rezolucije jer rezolucije nisu donošene u drugim slučajevima", naveo je Dačić.

Predlog rezolucije koju je podnela Velika Britanija, po oceni Dačića ne može da stvori pomirenje.

"Ako je cilj pomirenje, svi ćemo se radovati pomirenju. Ovaj predlog koji je izazvao toliko podela ne može da stvori pomirenje. Ako neko želi da time stvori pravne pretpostavke za ukidanje Repulike Srpske po osnovu pretpostavke da je nastala na genocidu koji eto sada želi da se verifikuje na SB, moram da podsetim da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma", istakao je Daćić.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.