Izvor: B92, 02.Feb.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđene delegacije i sastav RIK-a

Beograd -- Skupština Srbije utvrdila je sastav stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama i imenovala novi saziv Republičke izborne komisije.

Protiv sastava delegacija i imenovanja RIK-a glasala je jedino Srpska radikalna stranka zato što su među članovima delegacija i RIK-a predstavnici poslaničkog kluba "Napred, Srbijo".

Raspravu o delegacijama i RIK-u, koja je trajala četiri dana, obeležila je polemika o tome što Srbija nema svoju delegaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, kao i polemika radikala i naprednjaka o mandatima.

Ranije nije bilo uobičajeno da se raspravlja o predlogu sastava delegacija jer su se šefovi poslaničkih grupa pre sednice dogovarali o sastavu delegacija i RIK-a.

Vanrednu sednicu obeležili su i prekidi rada jer, zbog sportskih prenosa, nije bilo direktnih prenosa rasprave na RTS-u.

Poslanici nisu želeli da rade bez direktnog prenosa, pa je danas odlučeno da se formira radna grupa koja će sa javnim servisom predložiti kako će se ubuduće prenositi sednice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.