USKORO ULICA SLAVKA ĆURUVIJE

Izvor: Kurir, 24.Jun.2010, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USKORO ULICA SLAVKA ĆURUVIJE

BEOGRAD - Komisija Skupštine Beograda za spomenike i nazive ulica i trgova obavestila je Udruženje novinara Srbije da je saglasna sa inicijativom da se jedna od ulica u Beogradu nazove po novinaru Slavku Ćuruviji, saopštio je danas UNS.

Prema rečima predsednika komisije Slobodana Stanimirovića, predlog UNS je uvršten u Rezervni fond ulica i iskoristiće se kada se za to steknu odgovarajući uslovi. U pismu koje je UNS 11. marta uputio Skupštini grada Beograda navodi se da se 11. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << aprila navršava 11 godina otkako je Ćuruvija ubijen.

"Ako demokratska vlast čitavu deceniju posle 5. oktobra nije u stanju da pronađe njegove ubice, niti da otkrije imena nalogodavaca, smatramo da bi Skupština Beograda, u godini obeležavanja desete godišnjice 5. oktobra, morala da oda počast žrtvi koju je Slavko položio u ime demokratije i slobodnog novinarstva", stoji u pismu.

Ćuruvija je, podseća UNS, izgubio život zbog toga što nije prihvatao cenzuru vlasti, niti gušenje slobode medija koje je vlast nametala u poslednjim godinama režima Slobodana Miloševića.

Ubistvo su možda izvršili pripadnici mafije, ali nalog je po svemu sudeći došao sa vrha državne vlasti, naglašava se u saopštenju, koje je potpisala predsednica Ljiljana Smajlović.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.