Izvor: B92, 08.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS: Rešiti pretnje i napade

Beograd -- Udruženje novinara Srbije očekuje efikasno rešenje svih slučajeva pretnji i napada na novinare.

"UNS upozorava javnost da, umesto konačnih istražnih i sudskih epiloga u slučajevima ubistava i pretnji novinarima, na sceni imamo samo nove pretnje upućene našim kolegama", piše u saopštenju.

UNS navodi da se poslednja u nizu pretnji novinarima dogodila 6. septembra, u Subotici, kada je nepoznata osoba telefonom pretila smrću glavnom i odgovornom uredniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Subotičkih novina i zastupniku kapitala NIP Subotičke novine Đorđu Dragojloviću.

Pretnje Dragojloviću upućene su posle poništavanja privatizacije tog preduzeća i uoči konačne prodaje te novinske kuće, navodi se u saopštenju.

UNS je podsetio da su se, osim DJordja Dragojlovića, na meti nepoznatih napadača na području Vojvodine u najskorijoj prošlosti našli i novinar Dnevnika Milorad Vujačić i predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinko Gruhonjić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.