U pljačku zbog - gladi

Izvor: S media, 31.Jan.2011, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pljačku zbog - gladi

Sve više žitelja prestonice odlučuje se na razbojništvo da bi obezbedili puku egzistenciju. Lopovi u noći između subote i nedelje iz prodavnice, umesto novca, ukrali mleko, meso, voće i slatkiše

POLICIJA traga za najmanje dvojicom pljačkaša za koje se sumnja da su u noći između subote i nedelje opljačkali prodavnicu "Maksi" u Kosmajskoj ulici, u beogradskom naselju Cerak. Ovim razbojnicima novac nije bio motiv. Naprotiv, iz "Maksija" je ukradena >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << hrana, od mleka, preko suhomesnatih proizvoda i mesa, do voća i slatkiša.

Ovakvi slučajevi, nažalost, nisu usamljeni. Beogradski trgovci, a i policija, sve više imaju posla sa kradljivcima koji, zbog sveopšteg osiromašenja, ne prezaju da kradu hleb i druge osnovne životne namirnice, kako bi se prehranili i preživeli. To dokazuje i slučaj Beograđanke koja je uhapšena jer je svakodnevno, s obzirom na to da je ostala bez posla, iz prodavnice u naselju Medaković uzimala po dve paštete, kilogram hleba i litar mleka, ne plativši račun, kako joj deca ne bi bila gladna.

RAZBOJNIK

MASKIRANI razbojnik u nedelju je, oko 14 sati, ušao u prodavnicu "Tempo" u Majke Jugovića bb, u Batajnici, i uz pretnju pištoljem, zaposlene na kasi naterao da mu predaju sav pazar. Novac je stavio u crvenu torbu, a potom, mirno išetao iz "Tempa", uputivši se ka Ulici kralja Radislava.

- Sve više naših sugrađana, nažalost, dolazi u situaciju da između toga da li da ostane i dalje pošten i umre od gladi, ili da postane lopov i preživi, bira ovo drugo - kaže dr Ratko Božović, sociolog. - Kad neko ukrade hleb, treba ga razumeti i nikako kažnjavati. Jer, to je bitka za elementarno, a ne hir. Toga će biti sve više i nešto se mora učiniti da do toga ne dođe.

Prema nezvaničnim policijskim podacima, u poslednje vreme, najviše "izgladnelih" lopova je među penzionerima i decom. Interesantno je da neki od njih svoj plen pojedu krišom, pre nego što izađu s njim iz prodavnice ili budu uhvaćeni na delu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.