Izvor: B92, 21.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim za Hag zaseda svakodnevno

Beograd -- Operativni deo Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom zasedaće svakodnevno, dogovoreno je na sastanku tog tima.

Na sastanku Akcionog tima za saradnju s Haškim tribunalom, prvom u delimično izmenjenom sastavu, dogovorena je drugačija dinamika rada i aktivnosti tog tima, potvrdio je Tanjugu predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Reč je o prvom sastanku Akcionog tima u drugačijem sastavu, s obzirom na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << to da su novi članovi tima ministar policije Ivica Dačić, umesto Dragana Jočića, i direktor BIA Saša Vukadinović, koji je na toj funkciji zamenio Radeta Bulatovića, koji je podneo ostavku. Sastanku je prisustvovao i direktor policije Milorad Veljović.

"Razgovarali smo o poseti glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca Beogradu, najavljenoj za sredu, 23. jul, načinu rada Akcionog tima, dinamici aktivnosti..", precizirao je Ljajić.

Sastanak Bramerc-Ljajić

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić primiće sutra delegaciju tog suda, koju predvodi glavni tužilac Serž Bramerc, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

"Poseta je radnog karaktera, povod su izbor nove vlade i personalne promene u Akcionom timu, jer glavni tužilac želi da se upozna sa ljudima koji će na ovaj ili onaj način biti uključeni u saradnju s Hagom", objasnio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, taj tim će zasedati jednom do dva puta nedeljno, dok će operativni tim zasedati svakodnevno.

Akcioni tim će, uz to, svakih mesec dana praviti izveštaj o tome šta je urađeno u toku tog perioda. Ljajić je ranije rekao da "dok se haška priča ne završi, odnosno dok Radovan Karadžić, Ratko Mladić i Goran Hadžić ne budu u Hagu, jedino ko ima štete u svakom smislu je Srbija".

Od predstojeće posete Bramerca našoj zemlji, prema rečima Ljajića, ne treba očekivati spektakularne rezultate.

"Poseta je radnog karaktera, povod su izbor nove vlade i personalne promene u Akcionom timu, jer glavni tužilac želi da se upozna sa ljudima koji će na ovaj ili onaj način biti uključeni u saradnju s Hagom", objasnio je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.