Tijanić: Odakle Subotiću dve milijarde evra?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tijanić: Odakle Subotiću dve milijarde evra?

BEOGRAD - Generalni direktor Radio-televizije Srbije RTS Aleksandar Tijanić i glavni urednik beogradskog lista "Blic" Veselin Simonović odbacili su optužbe Stanka Subotića Caneta da vode medijsku hajku protiv njega.

Tijanić je upitao odakle Subotiću dve milijarde dolara i da li je, kako tvrde mediji i pravosuđa više evropskih zemalja, upleten u likvidacije desetak ljudi, te dodao da se zna tačno ko je sve od predsednika država u regionu "dobio pretnje, kakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretnje i od koga su te pretnje stigle".

"Na kraju, on srpsko pravosuđe poziva na akciju protiv mene, a sam je begunac od srpskog pravosuđa. Subotić je kamen o vratu Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH i zapadne Evrope. S tim kamenom budućnost je dalja nego što nam se čini", ocenio je Tijanić.

Novinarski motivi

Veselin Simonović je naveo da je list "Blic" tekstove u kojima je Subotić doveden u vezu sa švercom duvana tokom 90-ih godina prošlog veka objavljivao rukovođen isključivo profesionalnim, novinarskim motivima.

On podseća da su podgoričke "Vijesti" sve to već objavljile u nastavcima, što su mediji u Srbiji i prenosili, dajući šansu i Subotiću i njegovim advokatima da nam na sve to odgovore.

Povodom tvrdnji Subotića da su "Blic" u medijskoj hajci protiv njega instrumentalizovali ljudi iz okruženja bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunice, Simonović je rekao da iza odluke tog lista da kontaktira Ratka Kneževića koji je govorio o svojim saznanjima o švercu duvana u regionu ne stoji nikakva zavera.

Stanko Subotić zatražio je juče, posredstvom svog advokatskom tima, od države Srbije da otvori istragu povodom optužbi koje je protiv njega, u intervjuu listu "Blic", izneo Ratko Knežević.

Istraga

Subotić predlaže da državni tužilac ispita Aleksandra Nikitovića, Aleksandra Tijanića, Radeta Bulatovića i Dragana Jočića, navodeći da su oni svojevremeno sprovodili i medijsku kampanju protiv pokojnog premijera Zorana Đinđića i Mila Đukanovića, i da su čak učestvovali u pripremanju atentata na Đinđića.

Subotić navodi da se medijska hajka protiv njega odvija uz prećutno odobravanje aktuelne vlasti "zbog veza koje Tijanić, kao direktor javnog servisa, ima sa saradnikom Borisa Tadića Srđanom Šaperom".

On tvrdi da Ratko Knežević, koji ga je u intervjuu "Blicu" doveo u vezu sa brojnim kriminalnim radnjama, "nakljukan rečima" Aleksandra Tijanića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.