Izvor: B92, 14.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić pozvao Mladića da se preda

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić pozvao je haškog optuženika Ratka Mladića da se preda, a državne institucije da završe taj posao.

Bez rešenja pitanja bivšeg komandanta vojske bosanskih Srba, Srbija ne može da napreduje, rekao je Tadić na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, čiji je on predsednik. On je naglasio da Srbija mora da ispuni svoje međunarodne obaveze i da haški optuženici ne mogu da budu glorifikovani kao heroji, dodajući da se nada da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će Mladić biti izručen Tribunalu.

Tadić je naveo da građani Srbije moraju da se suoče sa zločinima koji su počinjeni u njihovo ime i da se u suprotnom stvaraju pretpostavke za nove zločine. Osim toga, Srbija mora da se okrene reformama kako ne bi uništila političku budućnost generacija koje dolaze.

Tadić je takođe rekao i da bi, ukoliko se nastavi sa ovim tempom, Srbija mogla da postane član Evropske unije 2020 godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.