Tadić: Ispunićemo preporuke Evropske komisije

Izvor: Studio B, 08.Nov.2010, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ispunićemo preporuke Evropske komisije

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će Srbija ispuniti preporuke Evropske komisije koje će biti objavljene u izveštaju o Srbiji, jer je to u njenom interesu.

"Izveštaj Evropske komisije je pozitivan i sadrži instrukcije", rekao je Tadić novinarima u Beogradu i dodao da Srbija treba da koristi iskustva zemalja EU kako bi sprovela reforme i poboljšala život građana.

Tadić je istakao da Srbija ne sprovodi reforme ni pod kakvim pritiskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << već zato što je to u njenom interesu. "Bilo bi veoma pogrešno ako se u našoj javnosti stvori utisak da mi slušamo diktat", rekao je Tadić odgovarajući na pitanje novinara o izveštaju EK o Srbiji, koji bi sutra trebalo da bude objavljen.

Država nema novca

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da država ne plaća komunalije jer nema novca. "Postavlja se pitanje zbog čega država i to novca što ima ne usmerava na plaćanje komunalija. Slažem se sa tom primedbom i Predsedništvo Srbije je odmah intervenisalo, kako bi bila izvršena plaćanja", rekao je Tadić novinarima u parlamentu, posle promocije komunalne policije.

Uz konstataciju da se loše oseća kada iz medija sazna da računi nisu plaćani, Tadić je najavio da će o tome razgovarati sa saradnicima iz Predsedništva Srbije. Tadić se zahvalio medijima što su kritikovali državu zbog neplaćanja računa i podsetili državne funkcionere na tu obavezu. Prema Tadićevim rećima, važno je da se loše navike u društvu menjaju.

Deo navijačke kulture

Predsednik Srbije Boris Tadić je, povodom skandiranja navijača fudbalskih klubova Rad i Crvena Zvezda "spasi Srbiju i ubi se, Borise", ocenio da je to deo navijačke kulture.

Ja neću da imam drugačiji tretman, nego što su imali svi drugi predsednici pre mene, rekao je Tadić i napomenuo da "nema problem sa tim". "Navijači skandiraju šta skandiraju, a neka državni organi rade svoj deo posla", rekao je Tadić novinarima u Skupštini Srbije, posle promocije komunalne policije. Ako oni vide da tu postoji neki zakonski problem, dodao je Tadić, to je stvar državnih organa i državnih institucija, kao što je to bilo i u prošlosti.

Tadić je naglasio da nikoga nikada nije pozivao na samoubistvo, "ni onda kada se to dešavalo u prošlosti, zbog toga što u našoj kulturi to ne bi trebalo raditi". Prema rečima Tadića, predsednici svih država u tranziciji u ovako kompleksnom procesu u kakvom se nalazi Srbija, trebalo bi da upiju i sve "negativne energije i sva negativna dejstva" u društvu.

Tadić je naglasio da se ne žali zbog toga što mu se takve reči upućuju na stadionima. "Istog trenutka kada bi takve reči bile upućene nekom drugom, ja bih protestovao i zahtevao da se ne upućuju. Kada bi mojim oponentima bile upućene te reči, ja bih istog trenutka reagovao i tražio da se zaštite", rekao je Tadić. "To što moji oponenti to ne čine, to je isto jedna dobra činjenica. Ja ću njih uvek štititi i kada god im je život ugrožen", istakao je Tadić.

On je ocenio da takvo skandiranje ne znači da je nekome život ugrožen i konstatovao da je "to deo navijačkog folklora". Upitan da li bi, zbog skandiranja ""spasi Srbiju i ubi se, Borise", trebalo prekidati utakmicu, kao što je to bio slučaj na meču Smedereva i Rada, Tadić je odgovorio da bi, kada bi bilo koju reč rekao na tu temu, to predstavljalo mešanje u rad fudbalske organizacije. "Ako bi se država mešala u fudbalsku organizaciju, naša reprezentacija i klubovi bili bi izbačeni iz FIFA. To je potpuno u nadležnosti fudbalske organizacije", rekao je Tadić.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ispunićemo preporuke Evropske komisije

Izvor: NaDlanu.com, 08.Nov.2010

BEOGRAD, 8. novembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u ponedeljak da će Srbija ispuniti preporuke Evropske komisije koje će biti objavljene u izveštaju o Srbiji, jer je to u njenom interesu. "Izveštaj Evropske komisije je pozitivan i sadrži instrukcije", rekao je Tadić...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.