Svečani prijem za učenike generacije u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2020, 13:16

Svečani prijem za učenike generacije u Kikindi

U Kikindi je održan svečani prijem za učenike generacije svih osnovnih i srednjih škola sa područja grada. Tako je 18 najboljih učenika dobilo poklon Grada Kikinde, kao vid pažnje za ostvareni uspeh tokom školovanja.

Tara Terno učenica je generacije u Osnovnoj školi ''Jovan Popović'' u Kikindi, a za taj veliki uspeh kaže da je bilo neophodno dosta odricanja, izostanaka sa rođendana, treninga i raznih druženja, sve kako bi se na najbolji način pripremila i izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspela da savlada bez problema. Školovanje nastavlja u Tehničkoj školi na smeru elektrotehničar informacionih tehnologija.

''Vrlo je lep osećaj kada znaš da si najbolji od najboljih. Ovo mi je dosta doprinelo jer me ljudi više cene, a mislim da imam i bolju perspektivu u budućnosti zahvaljujući uspehu'', kaže Tara Terno, učenica generacije OŠ ''Jovan Popović'', Kikinda.

Tara je jedan od 18 najboljih učenika sa područja grada Kikinde kojima je upriličen prijem u svečanoj sali Gradske kuće, kao vid podrške za ono što su ostvarili tokom svog školovanja.

''Mogu reći da nije bilo lako jer je bilo dosta uspona i padova, ali sam zaista srećna što sam osvojila titulu učenika generacije i upisala sam Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu'', dodaje Jovana Tunić, učenica generacije Gimnazije ''Dušan Vasiljev''.

''Veoma mi je drago i ponosna sam na sebe što sam uspela, trebalo je dosta truda i rada, ali se isplatilo. Upisala sam Srednju stručnu školu ''Miloš Crnjanski'' za farmaceuta'', nadovezala se Ana Ugrenović, učenica generacije OŠ ''Vasa Stajić'', Mokrin.

Gradska uprava u Kikindi nastaviće da podržava učenike koji postižu odlične rezultate tokom školovanja.

''Ta deca će znati da budu ponos svojih roditelja, svojih profesora, nastavnika i svojih škola i siguran sam da su ponos grada Kikinde i da će se kada završe svoje školovanje vratiti u Kikindu i svoje stečeno znanje sprovesti ovde za stvaranje boljeg ambijenta za rad'', rekao je Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

U Gradskoj upravi kažu da će se u narednom periodu u saradnji sa pokrajinskim i republičkim institucijama raditi na realizaciji fonda za podršku upisivanja deficitarnih zanimanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.