Šutanovac u poseti Angoli

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 02:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac u poseti Angoli

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio da je cilj dvodnevne posete Angoli jačanje prijateljskih veza dve zemlje. Srpskoj delegaciji je tokom prvog dana posete priređen prijem kod predsednika Žose Eduarda dos Santoša i predsednika parlamenta te zemlje Antonio Paola Kasome.

Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je danas, na početku posete Angoli, da su u oblasti odbrane glavni prioriteti saradnje dve zemlje obuka vojnika i izgradnja vojne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << infrastukture.

Šutanovac je kazao da je cilj dvodnevne posete Angoli jačanje prijateljskih veza dve zemlje, prenela je agencija Angpop.

"To je prijateljska poseta i nadam se da će njen rezultat biti od velikog kvaliteta za obe zemlje", rekao je Šutanovac.

Srpskoj delegaciji je tokom prvog dana posete priređen prijem kod predsednika Žose Eduarda dos Santoša i predsednika parlamenta te zemlje Antonio Paola Kasome.

Šutanovac je Kasomi preneo pozdrave predsednice Narodne skupštine Slavice Ðukić - Dejanović i istakao da su se u nekadašnjoj Jugoslaviji školovali brojni oficiri iz Angole i da postoji želja da se taj proces obnovi.

Delegacija iz naše zemlje, predvođena ministrom Šutanovcem, razgovarala je i sa kolegama iz Angole, na čelu sa ministrom odbrane Kandido Pereira Van - Dunemom.

Poseta doprinosi boljem političkom razumevanju

Šutanovac: Nasilje bi moglo da destabilizuje ceo region

Protest zbog izjava ministara Mrkonjića i Šutanovca

Kandido Van - Dunem je rekao da je Angola "uvek bila i da će biti spremna na širenje i produbljivanje prijateljskih odnosa saradnje sa Srbijom" i da je reč o "tradicionalnoj saradnji".

"To su spone koje se opiru svim političkim, društvenim i ekonomskim promenama koje se dešavaju ne samo u našim zemljama već i širom sveta", rekao je on.

Šutanovac je u prestonici Luandi položio venac na spomenik prvom predsedniku Angole Antoniju Agostinu Netu.

Srpska delegacija će sutra, tokom drugog dana posete, posetiti vojnu bolnicu, vojno - tehnički institut, obrazovne institucije u kojima se školuju vojni kadrovi, kao i bazu za pomorske operacije.



(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.