Stanišić sposoban za suđenje

Izvor: B92, Tanjug, 04.Maj.2010, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić sposoban za suđenje

Jovica Stanišić u haškoj sudnicu (FoNet, arhiva)

Hag -- Lekarski tim iz Haga zaključio je da ne postoje medicinski razlozi da Jovica Stanišić ne učestvuje u sudskom procesu pred Haškim tribunalom.

Jovica Stanišić se oporavio od problema uzrokovanih kamenom u bubregu i ne postoje medicinski razlozi da ne učestvuje u sudskom procesu koji se pred Haškim tribunalom vodi protiv njega, zaključio je lekarski tim iz Haga koji prati zdravstveno stanje bivšeg šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Državne bezbednosti Srbije.

Iako je Stanišić i dalje depresivan, njegove intelektualne i psihološke sposobnosti su odgovarajuće i normalne, bio je intelektualno aktivan za vreme konsultacija, njegova koncentracija i orijentacija su bile dobre, pamćenje, opažanje i rasuđivanje bili su neoštećeni, naveli su lekari.

Stanišić je pred Haškim sudom optužen za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja tokom sukoba u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, od 1991. do 1995. godine.

Uhapšen je u martu 2003. godine, a u junu je izručen Hagu, gde se prilikom prvog pojavljivanja pred sudom izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice. Suđenje je počelo u junu 2009, ali je više puta odlagano zbog Stanišićevog lošeg zdravstvenog stanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stanišić zdravstveno sposoban za sudjenje

Izvor: S media, 04.Maj.2010

Jovica Stanišić se oporavio od problema uzrokovanih kamenom u bubregu i ne postoje medicinski razlozi da ne učestvuje u sudskom procesu koji se pred Haškim tribunalom vodi protiv njega, zaključio je danas lekarski tim iz Haga koji prati zdravstveno stanje bivšeg šefa Državne bezbednosti Srbije....

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.