Štampa: Oblaćen ugled Kosova

Izvor: B92, 03.Mar.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampa: Oblaćen ugled Kosova

Priština -- Napadom kosovskog Albanca na američke vojnike na frankfurtskom aerodromu "još više oblaćen, ionako narušeni ugled Kosova", piše danas prištinska štampa.

Kosovski Albanac koji je ubio dvojicu američkih vojnika naaerodromu u Frankfurtu je Arid Uka iz sela Žabar kod Kosovske Mitrovice navode prištinski dnevnici.

Napad na američke vojnike je udarna vest na stranicama prištinske štampe. Mediji ističu i da je reč o Aridu, a ne Arifu Uki.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada na američke vojnike Uka je pokušao da pobegne ali je uhvaćen na jednom od aerodromskih terminala.

"Kosovo se još jednom našlo u centru svetske pažnje po zlu. Arid Uka, dvadesetjednogodišnjak iz Mitrovice, glavni je osumnjičeni ubistvo dvojice američkih vojnika na aerodromu u Frankfurtu", u kritičkom tonu prenosi danas prištinski list "Koha ditore”.

Reagovali su i predsednik Kosova Bedžet Pacoli i kosovska vlada koji su izrazili žaljenje i oštro osudili ubistvo dvoje i ranjavanje još dvoje državljana Amerike.

"Ovaj zločin je pojedinačni čin, protiv civilizovanih vrednosti i protiv tradicije kosovskog naroda, koji će uvek biti zahvalan Sjedinjenim Američkim

Državama, američkom narodu i američkoj Vladi koja je snažno pružala podršku kosovskom narodu tokom procesa slobode i sada, razvoja i integracije Kosova”, ističe se u reagovanju Vlade Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.