Štajnmajer: Poverenje i stabilnost

Izvor: Akter, 01.Jan.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Poverenje i stabilnost

Štajnmajer je ocenio da je potrebno raditi na ponovnoj izgradnji poverenja unutar same Evrope kao uslovu za jačanje stabilnosti na evropskom kontinentu

Najvažniji ciljevi nemačkog predsedavanja Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju biće obnova poverenja među državama članicama i nastavak traganja za političkim rešenjem ukrajinskog sukoba, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Frank Valter Štajnmajer, čija je zemlja danas preuzela predsedavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << OEBS.

Postavili smo sebi ambiciozne zadatke tokom predsedavanja OEBS. Važno je da naporno radimo na obnavljanju dijaloga, ali i da ne izbegavamo da ukažemo na slučajeve kršenja principa OEBS i međunarodnog prava, smatra Štajnmajer.

U saopštenju OEBS, .

Pronalazak političkog rešenja za ukrajinski sukob će nastaviti da bude naš prioritet u 2016. godini. U protekle dve godine smo videli da OEBS može da pomogne u smirivanju sukoba i dijalogu, ocenio je Štajnmajer.

Kao predsedavajući rado ću raditi na ostvarenju tog cilja, naglasio je Štajnmajer i naveo da će Nemačka pokazati punu posvećenost miru i stabilnosti.

Štajnmajer je ocenio i da preuzimanje predsedavanje OEBS nije lak zadatak ističući da se raduje saradnji sa drugim zemljama članicama.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.