Izvor: B92, 07.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija ne sme da bude gubitnik"

Podgorica -- Milan Kučan izjavio da se ne sme dozvoliti da se po pitanju rešenja statusa Kosova Srbija oseti kao gubitnik.

U intervjuu za podgoričku Televiziju IN, bivši slovenački predsednik je kazao da Srbija "neće prihavatiti gubitak Kosova ako to bude shvatila kao gubitak svoje teritorije" i da se ne sme dozvoliti da se Srbija oseti kao gubitnik, jer onda "bilo koje rešenje ne bi bilo dobro rešenje".

On je kazao da je "krvavi" rasprad bivše Jugoslavije počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Kosovom i da će se sa Kosovom završiti i da se zato radi o jako osetljivom pitanju.

Kučan je kazao da su, po pitanju plana specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisatija o nadgledanoj nezavisnosti, bitna dva aspekta.

"Prvi, da li je to rešenje zasnovano na međunarodnim principima i da li će ta rešenja biti primenjiva u drugim sporovima u svetu i drugo, da ukoliko se radi o jednom pragmatičnom rešenju samo za Kosovo, treba imati u vidu i određene međunarodne dokumente o nepromenjivosti granica, intervenciji u slučaju zloupotrebe teritorije i slično", kazao je Kučan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.