Skupština Kosova definisala teme

Izvor: B92, 27.Apr.2011, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Skupština Kosova definisala teme"

Priština -- Predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići izjavio je da ga ne brine izjava Borislava Stefanovića da bi na pregovorima tema mogla da bude i podela Kosova.

On je dodao da je Skupština Kosova "jasno definisala teme razgovora" i da delegacija Skupština "ne donosi odluke na osnovu izjava šefa pregovaračkog tima Beograda".

"Mi smo usvojili rezoluciju koja jasno i precizno definiše teme o kojima naša delegacija može da pregovara, kao i one o kojima ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da razgovara", rekao je Krasnići za kosovske medije.

Prema njegovim rečima, u rezoluciji je veća pažnja posvećena onome o čemu ne može da se razgovara u pregovorima koje nadgleda Evropska unija.

Mogućnost da se na dnevnom redu u pregovorima nađe podela Kosova odbacila je i šef pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.