Simić: Pojačan pritisak na Srbiju

Izvor: Blic, 25.Jul.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Pojačan pritisak na Srbiju

Posle hapšenja svih haških begunaca pritisak na Srbiju po pitanju Kosova neće se pojačati, jer je već pojačan i to veoma brzo, izjavio je bivši ambasador Srbije u Francuskoj Predrag Simić.

"U trenutku izručenja Gorana Hadžića stigle su poruke da Kosovo dolazi u prvi plan i to vrlo glasno iz usta američkog diplomate Tomasa Kantrimena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komesara EU Štefana Filea, a iz Prištine je stigao embargo na uvoz robe iz Srbije. Prema tome, mislim da poruka ne može biti jasnija da je posle Haga Kosovo centralna tema odnosa Beograda i Brisela", rekao je Simić agenciji Beta.

On je dodao da priznavanje Kosova formalno neće biti uslov za pridruživanje Srbije EU sve dok postoji pet zemalja članica EU koje ne priznaju Kosovo.

"EU spoljnopolitičke odluke donosi konsenzusom a u ovom slučaju nema konsenzusa. Pritisak će dolaziti iz nacionalnih parlamenata zemalja koje priznaju i koje podržavaju nezavisnost Kosova", rekao je Simić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.