Ševarlić: Razrešiti Ljajića zbog GMO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ševarlić: Razrešiti Ljajića zbog GMO

Narodni poslanik u Poslaničkoj grupi Dveri Miladin Ševarlić zatražio je danas pokretanje postupka za smenu potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića zbog nedavnih izjava da građani u Srbiji već jedu GMO hranu.

"Obzirom na to da je ovo druga izjava u korist GMO, posle nebuloza u vezi navodno genetički modifikovanog čeri paradajza koje je u Narodnoj skupštini izrekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tadašnji mandatar, a sada po drugi put predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, kojoj se, a ko bi drugi nego višestruki potpredsednik u većini postoktobarskih Vlada, danas pridružio i njegov, takođe po drugi put izabran, potpredsednik i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija dr Rasim Ljajić", saopštila je danas poslanička grupa Dveri.

Ševarlić ističe da je očigledno da se obećanja moćnicima koje sufinansiraju GM kompanije moraju ispuniti.

"Ili su nedavni izbori i raspisani zbog procene da se u preostalih dve godine neutrošenog mandata nije mogla narodu Srbije nametnuti nova etapa porobljavanja od strane GM kompanija i konačnog uništenja srpske poljoprivrede i posebno proizvodnje semena kao "izvora života", kaže Ševarlić.

Dodaje da bi u drugim demokratskim zemljama, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, zbog javnog priznanja i podrške nezakonitom uvozu i prometu proizvoda bio smenjen od predsednika njegove vlade ili primoran da podnese ostavku.

"Međutim, u Srbiji je to nemoguće, jer se i predsednik Vlade Aleksandar Vučić u Narodnoj skupštini javno zalaže za legalizaciju GMO, što znači da se radi o većem broju članova Vlade koji će i dalje sve da čine u korist GM kompanija, a na štetu poljoprivrede, prehrambene industrije i građana Srbije", kaže Ševarlić.

Navodi da je zato potrebno sistematizovati razloge za pokretanje postupka smene Rasima Ljajića koji su brojni.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.