Sedlarević: Ravnopravnost nije samo slogan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedlarević: Ravnopravnost nije samo slogan

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević izjavila je danas da ta stranka veliku pažnju posvećuje rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u društvu.

Sedlarević je, na današnjem sastanku sa preduzetnicama i predstavnicama NVO sektora u Novom Sadu, kazala da se neravnopravnost ne može rešiti bez većeg broja žena "na mestima odlučivanja".

Ona je dodala da se na listi Liberalno demokratske partije, Socijaldemokratske stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i LSV-a, pod brojem sedam za vanredne parlamentarne izbore, LSV u prvih pet kandidata ima čak četiri kandidatkinje.

"Ovo je važno, jer niko od nas žena ne zna bolje koji su problemi sa kojima se suočavamo i moramo biti u parlamentu da bismo bile u prilici da ih suštinski rešimo", navela je ona.

Dodala je da je sa preduzetnicama i predstavnicama NVO sektora razgovarala o temama na kojima će zajedno raditi i o stavovima koje će zastupati u Skupštini Srbije.

"Borba za ravnopravnost za nas nije predizborni slogan. Podsetimo, LSV je izborila da najmanje 30 odsto žena bude zastupljeno u parlamentu", rekla je Sedlarević.

Ona je dodala da je LSV na tome aktivno radila i da je sastav izborne liste ove stranke, jedan od dokaza te čvrste opredeljenosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Na LSV listi najviše žena, rodna ravnopravnost im nije samo slogan

Izvor: Radio 021, 18.Mar.2016

Na listi broj 7 za vanredne parlamentarne izbore LSV u prvih pet kandidata ima čak četiri kandidatkinje, a u prvih osam - pet...Neravnopravnost se ne može rešiti bez većeg broja žena na mestima odlučivanja, smatraju u toj stranci...Za LSV ravnopravnost nije samo predizborni slogan, već inače...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.