Savet bezbednosti danas o Kosovu

Izvor: S media, 27.Jul.2011, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti danas o Kosovu

Zakazane konsultacije u Savetu bezbednosti Ujedninjenih nacija povodom dešavanja na Kosovu. Konsultacije će biti održane "iza zatvorenih vrata". Rusija podržala ovu odluku, Velika Britanija i SAD bile protiv.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija zakazao je za četvrtak, na zahtev Srbije, konsultacije "iza zatvorenih vrata" o situaciji na Kosovu, rekli su Rojtersu izvori u Savetu bezbednosti.

Drama na Kosovu (IZ ČASA U ČAS)

Prelaz Brnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << čuvaju Albanci

Poslanici D S S i SRS ponovo napustili sednicu

Pomerena sednica SB UN jer Jeremić nije uspeo da se ukrca na avion

Rojters je citirao neimenovane diplomatske izvore iz SB UN koji su rekli da je saveznik Srbije, Rusija, podržala održavanje hitne sednice, dok su SAD i Britanija konstatovale da bi trebalo sačekati sledeću, redovnu sednicu SB UN o Kosovu.

SB UN je, na kraju, izabrao kompromisno rešenja i za četvrtak zakazao konsultacije iza zatvorenih vrata, umesto javnog sastanka, rekao je Rojtersu neimenovani diplomata.

Srbija je još juče tražila hitno održavanje sednice SB UN povodom najnovijeg razvoja događaja na Kosovu i Metohiji.

Petnaestočlanim Savetom bezbednosti ovog meseca predsedava Nemačka.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.