Sanda Rašković Ivić neće na razgovor kod mandatara

Izvor: Blic, 04.Jun.2016, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanda Rašković Ivić neće na razgovor kod mandatara

Predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić kaže da je stigao zvanični poziv mandatara za razgovor o novoj vladi, ali da su nacionalna i ekonomska politika DSS-a suviše udaljene od politike Aleksandra Vučića da bi se sa njim razgovaralo.

Ona je na sednici Glavnog odbora stranke rekla da je raduje što je DSS vratila u Skupštinu Srbije, gde će se boriti za nacionalne interese zemlje.

Rekla je da na izborima nisu postignuti najbolji rezultati, posebno na lokalu, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je, ponovila je, DSS "pokradena za 100.000 glasova", jer su, tvrdi, stranci na vlasti bili preko potrebni njihovi glasovi kako bi imali dvotrećinsku većinu u parlamentu.

Kako kaže, većina je stranci na vlasti potrebna za promenu Ustava i da se iz Preambule izbaci da je Kosovo sastavni deo Srbije, ali da im to DSS neće dozvoliti.

Jedna od prvih inicijativa DSS-a biće, rekla je, predlog zakona o neutralnosti Srbije i predlog za suspendovanje "kapitulantskih zakona sa NATO".

- Tražićemo ocenu ustavnosti sporazuma sa NATO potpisanih 2015. godine i verifikovanih 2016. godine - rekla je Rašković Ivić.

Ona je dodala da će DSS tražiti da sva dokumenta koja su potpisana sa EU budu javno prezentovana, jer, kako kaže, Srbija nema šta da traži u EU, ne samo zato što političkim angažmanom sa njima nešto značajno gubi, već zbog toga što EU ne želi Srbiju.

- Nema tu ni istinske želje vlasti u Srbiji da državu modernizuju i sinhronizuju ekonomski, pravno, politički kako bi postala ravnopravna sa članicama EU - ocenila je predsednica DSS-a u obraćanju na delu sednice Glavnog odbora koji je bio otvoren za javnost.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Niti je Srbiji mesto u EU, niti je Evropa tamo želi"

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jun.2016

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić kaže da je stigao zvanični poziv mandatara za razgovor o novoj vladi, ali da je nacionalna i ekonomska politika stranke koju predvodi suviše udaljena od politike Aleksandra Vučića da bi se sa njim razgovaralo. Ona je na sednici Glavnog odbora stranke rekla...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.